Libana3012 februar 15, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

ved starten av tredje semester, har vi snakket om  temaer som omhandler hvordan dagens marked endrer seg. Ved hjelp av kurset har jeg også fått en bedre tilnærming for hvordan jeg skal nå fram til  markedet ved hjelp av forretningsmodeller, slik at man starter fra et godt utgangspunkt og bygge seg videre oppover. Det er utenkelig hva vi mennesker kan få til med teknologien i dag, og hvordan teknologi har blitt en del av hverdagene våres. Gjennom kurset har jeg forstått at hvor stort tema kunstig intelligens er, og hvordan det blir brukt i markedet . Dette er jo nesten overalt, men jeg innså ikke det nærmere før jeg tok kurset. Dette syntes jeg var veldig artig å lære. Slik jeg ser det for meg tror jeg dette har stor betydning for samfunnet på den måten at AI vil ta over mye av markedet og jobbene våre, samtidig har vi digitale plattformer som kommer til å ta makten over hvordan vi kjøper og selger, og bør derfor unytte disse mens vi kan, for alt vi vet kan årene fremover se ut til å være digitalisert.

I forelesingen snakket vi om alle de ulike måtene AI blir brukt på noen gode

eksempler var.

 • E-postfiltrering: E-posttjenester bruker kunstig intelligens for
  å filtrere innkommende e-postmeldinger. Brukere kan trene spam filtrene sine
  ved å merke e-postmeldinger som “spam”.
 • Personalisering: Internett-tjenester
  bruker kunstig intelligens for å tilpasse opplevelsen din. Tjenester, som
  Amazon eller Netflix, “lærer” fra tidligere kjøp og kjøp av andre
  brukere for å anbefale relevant innhold for deg.
 • Talegjenkjenning: Applikasjoner bruker kunstig intelligens for å optimalisere tale gjenkjenning funksjoner. Eksempler inkluderer intelligente personlige assistenter, f.eks. Amazons “Alexa” eller Apples “Siri”.

Det har vært svært lærerikt, og jeg har fått en bedre innsikt i hvordan aktører opererer i den digitale verden ved bruken av AI, og hvilke fordeler man kan tilegne seg ved å ta i bruk AI

filterbobler og ekkokammer var også interessante temaer jeg har fått bedre innsikt på. Fra hvordan Blokkeringer lagrer informasjon om transaksjoner som dato, klokkeslett og penger for det siste kjøpet ditt til hvordan en filterboble oppstår ved en algoritme på en nettside som sorterer informasjon en bruker søker etter, basert på informasjon om brukeren.

foreleser Arne Krokan forklart at denne teknologien kommer til å forandre arbeidslivet vårt. Det var også interessant  når han snakket om  digitale plattformer, der vi fikk opplyst at disse plattformene kommer til å ta makten over kjøp og salg. I helheten av kurset har hatt en  stor betydning for meg og ledet meg til hvordan den digitale verden funker -også hvordan jeg holde på hvordan Betydningen dette har for samfunnet er at de må tilpasse seg endingene som oppstår underveis, og finne nyte måter og håndtere disse for å kunne overleve i samfunnet.