Anneline Dahl Nielsen februar 15, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Digital økonomi og forretningsmodeller

Første del av semesteret er over, og jeg sitter igjen med en dypere forståelse av den teknologiske og digitale utviklingen. Det har vært vanvittig spennende, samtidig noe utfordrende!

Arne Krokan har holdt inspirerende og engasjerende forelesninger, hvor han introduserte oss for «det kompliserte samspillet» – en kobling mellom det teknologiske, samfunn og organisasjoner. I det kompliserte samspillet ble vi introdusert for flere interessante temaer, som kunstig intelligens, 3D-printing, blokkjedeteknologien samt plattformorganisasjoner og nettverksøkonomi, pluss mye mer.

Bilde hentet fra unsplash.com

Noe av det jeg kommer til å huske best fra forelesningene er hvordan kunstig intelligens kommer til å ta mer og mer over for menneskelig arbeidskraft. Det er både skremmende og vanvittig spennende. Allerede nå så kommer robotene til norske oljeplattformer, og sakte men sikkert vil de komme i større puljer. Det er helt klart kunstig intelligens som har opptatt meg mest i løpet av første del. Jeg var klar over og visste noe om teknologien, men jeg skjønte fort hvor lite jeg faktisk visste, og omfanget av påvirkningen teknologien medfører.

I løpet av første del har jeg hatt flere aha-opplevelser og vridd meg i frustrasjon. Det har vært en enorm lærerik liten reise med høyt intensitetsnivå. Ved å starte bloggen ble, hvertfall jeg, pushet til å tre utenfor komfortsonen, men ved å skrive om de ulike temaene uke etter uke ble kunnskapen og nysgjerrigheten enda sterkere. Til slutt vil jeg bare takke Arne Krokan for en fantastisk start på 4.semester, med svært interessante temaer!