annikenuhl februar 15, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Med oppfordring fra foreleseren vår Arne Krokan, ble vi bedt om å skrive et refleksjonsnotat med oppsummering av hva vi har lært i den første delen av kurset digital markedsføring. Så hva har jeg egentlig plukket opp av kunnskap så langt?

Først og fremst har jeg lært så mye mer dette semesteret enn hva jeg trodde digital markedsføring handlet om. For kun noen måneder siden trodde jeg digital markedsføring handlet om sosiale medier, og omtrent kun det. Jeg har etter endt førstedel lært mye om at teknologien er i ferd med å endre samfunnet vårt og det drastisk. Dette har jeg syntes var veldig spennende å lære om.  Jeg har for såvidt tenkt jeg var ung og oppdatert på hvordan samfunnet vårt utvikler seg digitalt, men der tok jeg virkelig feil. 

Kunstig intelligens er for å nevnte noe, en ting jeg aldri har tenkt kunne interessere meg litt engang. Dette viste seg derimot å være noe av det mest interessante jeg sitter igjen med fra denne delen. At kunstig intelligens kan utrette så mye hadde jeg aldri tidligere kunne tenkt meg til, og tanken på at det i fremtiden vil finnes butikker uten en eneste ansatt gjør meg bare enda mer nysgjerrig på utviklingen. 

En annen ting jeg hadde null interesse om før jeg faktisk lærte noe om det er Blockchain teknologi. Når jeg derimot måtte skrive et innlegg om det på bloggen ble jeg overrasket over hvor interessant temaet blokkjedeteknologi er. Jeg lærte om hvordan informasjonen i blokkene deles med alle involverte parter og ikke kan endres av noen i ettertid uten at alle involverte er enige. Det at sensitiv informasjon kunne deles på en så smart og teknologisk måte var jeg ikke tidligere klar over, og jeg skjønte fort at det kunne ha en stor innvirkning på bekjemping av matsvindel noe som gjorde blokkjedeteknologi enda mer interresant.

Alt fra temaene vi har gjennomgått, måten vi måtte løse oppgavene på gjennom å skrive blogg, til tilbakemeldinger fra involverte i faget har gitt mersmak på å finne ut mer om hvem vei utviklingen av fremtiden skjer. Alt i alt er jeg kjempefornøyd med at oppretting av egen blogg var den praktiske oppgaven vår. Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg lærte mye mer gjennom blogging enn jeg ville gjort gjennom kun vanlig oppgaveskriving. Jeg følte i stor grad at jeg laget noe helt eget gjennom bloggen som igjen førte til at jeg jobbet bedre med temaene slik at jeg kunne publisere noe jeg var stolt av til slutt og dele videre på Linked In blant annet.