Karandip Singh februar 12, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

I Arne Krokan sine forelesninger så har vi fått et nytt innblikk i hvordan verden beveger seg veldig fort fremover og tilliten vi har gitt teknologien. Vi har gått fra å lære om selvstyrte biler til kunstig intelligens (AI). Dette var utrolig fascinerende men samtidig veldig revolusjonerende og det at jeg har fått muligheten til å få den kunnskapen jeg sitter med nå gjør meg klar til fremtiden som kommer. I forelesningene så snakket vi om hvordan kunstig intelligens (AI) kommer til å ta over verden. Kunstig intelligens er så og si rundt oss alle, enten om du bruker pcen eller om du bruker en mobiltelefon. Veldig mange sider, har en egen chat box man bruke til å stille spørsmål. Dette er da intet menneske som svarer men heller en AI som gjør dette. Ikke bare kan AI chatte med mennesket på nettet, men Google har også jobbet med en AI som kan snakke via telefon og reservere bord til familien hvis det skulle være nødvendig.

Bilderesultater for Teknologi

Dette er veldig revolusjonerende og Google, Apple og Amazon er de selskapene som jobber veldig med dette. Det er jo disse selskapene som har den største økonomien til å gjøre dette, og jobbe med flere prosjekter samtidig. Det jeg har skjønt etter å ha vært i hver eneste forelesning til Arne Krokan var at den teknologiske utviklingen går raskt. De produktene som ble sett som ny f.eks Playstation 4 eller Xbox One har nå blitt utdatert. Jeg har også skjønt at teknologien kommer til å påvirke arbeidsplassene fremover og at dagens jobber kommer til å forsvinne i løpet av de 20 årene. Dette betyr at samfunnet må være klar for en teknologisk vekst, og at noen enkelte arbeidsplasser vil bli borte. Den arbeidsplassen som kommer garantert til å bli borte i løpet av de 20 årene er butikkmedarbeider. Amazon og flere kinesiske butikker har allerede startet butikker som blir styrt av en AI. Den registrere deg når du går ut av butikken og for hver vare du plukker opp. Beløpet for varene blir derfor summert på kassen automatisk og kan da betale veldig enkelt. Amazon har kalt denne butikken sin Amazon Go.

Bilderesultater for Amazon Go

Arne Krokan snakket også om androider og hvordan disse kommer kanskje til å bli en del av
menneskeheten i senere fremtid. Kanskje det er en robot som venter på deg i det du kommer
hjem? Kanskje robot blir en butler i senere fremtid? Alt dette blir spekulert og snakket nesten
hverdag.

Man vet aldri hva som kan skje i fremtiden, men nå har ihvertfall Arne Krokan gjort oss litt forberedt på hva som venter oss. Det er fortsatt mye teknologier som kan bli skapt, og jeg håper virkelig jeg får muligheten til å gjøre en forskjell på samfunnets vekst i teknologi i senere tid.