veggis86 februar 15, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

For å være helt ærlig så
hadde jeg aldri trodd at da jeg valgte dette valgfaget «Digital markedsføring»
allerede så tidlig inn i semesteret skulle dra stor nytte av det vi har lært. I
første del av kurset så har jeg lært hvordan man lager en egen blogside,
registrerer domenenavn og hvordan den digitale verden ser ut samt skrive
bloginnlegg. Jeg merker allerede at jeg gleder meg til neste del av kurset. Det
jeg sitter igjen med frem til nå er å ha lært om forskjellige temaer som
kunstig intelligens, digitale plattformer, blockchains, forretningsmodeller,
transaksjonskostnader og digital økonomi.

Da jeg fikk beskjeden om at vi skulle blogge som en del av dette kurset, så var det som ett fly som styrtet i havet. Tanken på å skrive blogg var så ut av min komfortsone som overhodet mulig og jeg visste ikke hvordan eller hva jeg skulle gjøre. Etter en liten kamp med meg selv og min indre redsel for å «drite» meg ut offentlig så tenkte jeg at dette er noe som egentlig er bra! Hvordan skal jeg noen gang tørre å tilegne meg ny kunnskap på noe jeg ikke kan dersom jeg ikke tør å utfordre meg selv? Dette var det store spørsmålet som jeg satt igjen med og svaret er at det var ikke så skummelt som jeg trodde det skulle bli.

Jeg har også utført en del praksis oppgaver som en del av dette kurset. Som for eksempel å gjennomføre kurs i Google Powersearch, overvåke temaer ved bruk av dashboard og rss for å nevne noen.

Tema som kunstig
intelligens, plattformer og forretningsmodeller har for meg vært veldig
læringsrikt. Dette er noe jeg kunne veldig lite om i utgangspunktet, men nå har
jeg fått ett større innblikk i hvordan betydningen av disse teamene spiller en
viktig rolle for fremtidig digital økonomi. For samfunnsutviklingen sin del så
anser jeg valgemnet digital markedsføring som særdeles viktig ettersom det
beror Norsk økonomi og fremtidens arbeidskraft og bidrar til økt kompetanse og
kunnskap om de problemene som har oppstått og som kommer til å fortsette i
fremtiden.