ingridnaess februar 13, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

De siste fem ukene har jeg vært gjennom første del av valgfaget digital markedsføring. Jeg var usikker på hvilket valgfag jeg burde velge, men fikk beskjed om at digital markedsføring var supert med tanke på at det er såpass relevant i tiden fremover. Før semesteret startet leste jeg ikke mye om faget, men det var spennende fra første forelesning og jeg skjønte tidlig at jeg hadde valgt riktig fag for meg. 

Under første forelesning fikk vi beskjed om å lage en introduksjonsfilm av oss selv, samt opprette en blogg. Jeg synes det var utrolig kleint, men måtte rett og slett hoppe i det og dele en video av meg selv. Det var langt utenfor min komfortsone, men det gikk bra og det var faktisk en fin måte å utfordre seg selv på. 

I den første modulen av digital markedsføring har jeg lært om digital økonomi. Det har vært fem spennende og læringsrike uker, og jeg sitter igjen med mange inntrykk. Jeg har skrevet blogginnlegg hver uke som har hjulpet meg med å kontinuerlig lese, utforske og lære om ulike temaer. Det har vært en velfungerende fremdriftsplan for min del. 

Mye av det vi har gått gjennom i forelesninger har vært helt nytt for meg og flere av temaene har gikk meg hakeslepp. Jeg var ikke klar over hvilken påvirkning filterbobler har på enkeltpersoner og samfunn. Det var spennende å lære om hvordan kunstig intelligens kan bli brukt til såpass mye i samfunnet, samt skummelt at algoritmer klarer å utføre manuelle arbeidsprosesser. 

Etter å ha lært om nettverksøkonomiske mekanismer og hvordan digitaliseringen påvirker samfunnet ser jeg fremtiden på en annen måte enn jeg gjorde for kun en måned siden. Jeg har lært om ulike disruptive teknologier som trer inn i samfunnet og endrer hvordan hverdagen ser ut på ulike områder, mer enn jeg tenkte den gjorde fra før.