admin mars 22, 2019

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Jeg har vært med på å opprette og lansere en egen nettbutikk. Jeg trodde det skulle by på utfordring etter utfordring, men etter mye testing og feiling kom vi frem til et vellykket resultat. Fy så mye jeg har lært, og hvor mye erfaring jeg kan ta med meg fra denne oppgaven, og det har jeg lyst til å videreføre til deg slik at du også kan sette opp din egen velfungerende nettbutikk.

Vil du ta en titt innom nettbutikken min? P E R I O D . N O

  1. Velg en plattform
  2. velg et domene
  3. Design nettbutikken
  4. Legg til betalingsmetode
  5. Markedsføringskanaler
  6. Lansering av nettbutikk

Velg en plattform
For å starte din prosess med å opprett en nettbutikk må du finne deg en e-varehandelsplattform. Det finnes et bredt utvalgt, men vi valgte den mest ettertraktete fra Shopify, som også flere av våre gjesteforelesere har anbefalt. Der kan du starte med en 14-dagers prøveperiode. Jeg anbefaler også at dere benytter Shopify, da dette er svært brukervennlig plattform for å opprette nettbutikker. Gjennom plattformen kan du også koble til en “Plugins”, som gjør det mulig for dropshipping.

Ønsker du å teste ut Shopify? Da kan du trykke her!

Velg et domene
Hvis du vil ha en nettbutikk som er velfungerende og samtidig ser profesjonelt ut vil jeg anbefale å opprette et domene. Med Shopify sin plattform blir din URL-adresse med deres navn. Gjennom WebHuset kan du kjøpe ditt egent domene. Normalt koster det 99kr/året, men de har nå en kampanje på kun 7kr/året! Da kan du velge akkurat det navnet du ønsker at din nettleser skal hete, så sant den er ledig.

(Screenshot av nettside)

Design nettbutikken
Shopify er en enkel plattform for at du skal få designe din nettbutikk slik du vil, selv med gratisversjonen kan MYE gjøres. Det er rett og slett bare å prøve seg frem før du kommer til resultatet du ønsker å ha. Shopify sitt kundeservice er svært behjelpelig dersom du trenger hjelp.

(Screenshot fra egen nettside)

Legg til betalingsmetode
Hvis du skal ha en velfungerende nettbutikk hvor kjøpere kan handle må du ha en betalingsløsning. Dette trodde jeg skulle bli vanskelig å få koblet til, men det var kanskje det letteste. Vi valgte å benytte Stripe som betalingsløsning. Det tok kun 2 minutter fra jeg opprettet konto til løsningen var implementert til vår nettbutikk. Viktig å legge til at her må du ha et IBAN-nummer som du kobler til Stripe-kontoen.

Markedsføringskanaler

Mailchimp er et digitalt verktøy som du kan koble til Shopify. Dette hjelper deg til å samle inn e-poster for alle som ønsker å legge igjen en e-post for å motta nyhetsbrev. Programmet lagrer alle e-postadressene som du senere kan bruke for til markedsføring, oppdatere kunder eller kampanjer. E-postmarkedsføring er lurt å benytte seg av fordi det er lave kostnader, og ikke minst er det en effektiv måte å markedsføre mot dine kunder.

Jeg hadde også anbefalt å opprette en Facebook-side og Instagram-konto. Jeg gjorde dette, og det handler om at du er synlig for potensielle kjøpere, og være aktivt på de plattformene dine kunder aktive på.

Lansering av nettbutikk
Når alle elementene ovenfor er implementert er du klar til å lansere din velfungerende nettbutikk. Her er det viktig at du sjekker at designet i nettbutikken er på plass, domenet er tilkoblet Shopify og en betalingsmetode er lagt til og aktiv. Bruk dine andre plattformer for å markedsføre at butikken er lansert.

(Lansering for egen nettbutikk)

Aldri før har jeg tatt inn så mye kunnskap på så kort tid. Det har vært spennende og lærerikt, og dette er erfaringer jeg kan ta med meg inn i arbeidslivet. Jeg liker praksis arbeid og utfordringer, og det fikk jeg utnyttet her.

/Lina