ingjak2 januar 7, 2019

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Industrisamfunnet var en tid der vi var mye mer avhengig av menneskenes tilstedeværelse i form av arbeidskraft. Men med tiden har vi blitt mer og mer uavhengig og mennesker byttes ut med teknologi.

Vi lever i en verden der teknologien holder på å ta over store deler av verden. Digitaliseringen er noe som endres raskt og her er det viktig at man følger med. Som for eksempel der selvstyrte biler er et faktum, der man ikke lenger skal behøve å ha en sjåfør som kjører bilen. Det er allerede selvstyrte biler som er i drift og om 10 år kan førerkort være historie og dette er noe som er normalisert. Er det ikke skummelt å tenke på at en maskin skal ha ansvar over mennesket sitt liv? Det synes i hvertfall jeg. Dette kanskje fordi jeg har vokst opp med at det er mennesker som skal kjøre denne bilen og det høres helt uaktuelt ut for meg at jeg skal sette meg inn i en bil der det ikke er en sjåfør.

Men hvis dette blir en realitet, hvor skal alle menneskene jobbe? Hvis alt av transport skal skje uten sjåfør er det mange som kommer til å miste jobbene sine. Her kan man være redd for at arbeidsledigheten vokser og skille mellom folk blir større.