ceciliesandvika mai 25, 2021

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Hei og velkommen tilbake til min studentblogg! Sist uke ble det lagt ut to nye innlegg som jeg håper du syntes var spennende og lærerikt. I denne uken har vi fått i bloggoppgave om å ta for oss « How to- artikkel SEO». Dette innlegget skal handle litt om disse faktorene; hva SEO er, hvorfor det er viktig og en gudie som forteller deg hvorfor du burde ta i bruk dette.

Gjør bedriften din synlig!

Google er verdens største marked. De som har de beste plassene på Google kan ha mangedoblet sin omsetning. Det å være synlig på Google betyr at du kan bli sett flere betalende kunder og bli mer kjent med markedet. Dette vil gi deg en økt trafikk på nettbutikken, organisasjonen og lignende, flere kunder og en mer lønnsom vekst. Det er derfor akkurat derfor man bør ta i bruk SEO( søkemotoroptimalisering), for å sikre seg en høy prioritert i ledelsen i enhver bedrift.

SEO- hva er det?
SEO eller som nevnt ovenfor søkemotoroptimalisering er aktiviteter som kan bidra til at nettstedet ditt blir mer synlig for relevante søk på søkemotorer som Google eller Bing. Søketrafikk kommer fra en betydelig andel av besøkende på nettsteder og øker inntektene. Søkemotoroptimalisering betyr å optimalisere nettsteder for mennesker, og dette gjør man for å tjene penger. Det funker slik at jo oftere bedriftens nettsted vises for søk etter termer og uttrykk målrettet mot din type virksomhet, jo flere kunder tiltrekkes til din bedrift. Ved bruk av søkemotoroptimalisering øker du sannsynligheten med å øke hastigheten og omfanget prosessen.

Google-SEO – Hva er det?
Google-SEO er søkemotoroptimalisering som er spesielt tilpasset for å oppnå høyere rangering på Google søkeresultater. Google i dag står for all søketrafikk i Norge, og per januar 2021 hadde søkemotorgiganten en markedsandel på over 95% av trafikken, mens 98 % besto av mobilenheter i Norge. Det er ikke sjokkerende at Google prioriteres høyest i SEO. Fremgangsmåten og prinsippene er de samme for å opparbeide seg en høyere rangering på andre søkemotorer.

What is SEO search engine optimization? 2020 Version - Rays Technology Blog
Bildet hentet fra HER

Hvorfor er SEO viktig?

Bedrifter i dagens samfunn er avhengig av søkemotoroptimalisering for å kunne overleve på markedet. Uavhengig om det er en ren nettbutikk eller om virksomheten drives fysisk, samt også har nettbutikk, er det svært viktig at bedriften er oppført i de riktige organiske søkeresultatene. Dette er på bakgrunn for at søkeresultatene skal bli relevante termer kundene bruker også Google og andre søkemotorer for å finne bedriften.  Moderne søkemotoroptimalisering er kompleks, noe som vil si at den ikke bygger på innholdet på kun nettsiden og populære søkeord, men har også en forståelse av psykologi og kan kartlegge kjøpsprosessen til kundene dine. Google er derfor et mellomledd mellom bedriften og kundene.

Hvorfor trenger man søkemotoroptimalisering- Gudie
I dagen samfunn er nesten alle kjøp på undersøkelser og analyser på nettet, hvor bedriften kan vokse avhenger på bakgrunn av rangeringen du oppnår med søkeord som er relevante for bedriften din. Jeg har tatt i utgangspunkt av tre punker som jeg mener du trenger SEO:

1. SEO kan bidra til flere kunder finner akkurat din bedrift. Hvis en person gjør en rask undersøkelse av bedriftens nettsted, kan man rask se at store deler av trafikken stammer fra Google. De fleste bedriftene representerer organisk søketrafikk som en av de viktigste inntektskildene, på bakgrunn av at kunder gjør undersøkelser på søkemotorer før de tar en kjøpsbeslutning. Uten SEO er bedriften faktisk usynlig for forbrukerne i denne avgjørende fasen. Salgene kommer til å synke, og da får konkurrentene et bedre forsprang og derfor går bedriften glipp av vekstmuligheter innad bedriften.

2. SEO- Kostnadseffektiv metode for å øke fortjenesten. I konkurranseutsatte bransjer som betalte søk og annen for annonsering er kostbart, kan SEO øke og lønnsomheten til bedriften gratis. SEO- strategien bidrar til å vekke oppmerksomheten og få mer trafikk som utgjør en høy andel konvertering til salg- uten ekstra kostander. På bakgrunn av dette er det ikke rart at nettbutikker prioriterer å bruke SEO fremfor andre typer av markedsføring for å oppnå mest lønnsomhet og gode resultater. Små nisje bedrifter kan tilmed oppnå gode resultater som har et begrenset budsjett og ressurser, så lenge SEO integrerer godt med de andre markedsføringsaktivitetene kan man redusere kostnaden per konvertering. Dette fordi bedriften bruker mindre penger, men kan fortsatt tjene mer penger.

3. Ved bruk av SEO kan det påvirke resultatene i mnd eller år. SEO har ens tor effekt, og en av fordelene ved SEO er at optimaliseringen blir mer effektiv med årene på bakgrunn av at du legger til nye elementer år etter år.

How to Prioritize SEO for the Greatest Business Impact
Bildet hentet fra HER


Oppsumering

Kort fortalt bidrar søkemotoroptimalisering til å overbevise Google om at nettstedet til bedriften din er det beste alternativet for de som bruker søkemotor til å finne ut, vurdere og sammenligne andre produkter og tjenester. Akkurat derfor er SEO viktig i alle bedrifter uavhengig om de er store eller små. Som nevnt ovenfor kan man tjene mer ved å ta i bruk SEO, uavhengig om du er en nystarta bedrift med lite ressurser og budsjett, så dette er noe alle burde bruke. Jeg synes dette innlegget var veldig spennende og læreriktig å skrive om, og håper du som leste dette følte det samme!

Kilder
https://searchplanet.no/?gclid=Cj0KCQjwwLKFBhDPARIsAPzPi-IZ4GugcYbdnfHqi5Yd7AF5y8eFrXoCZhk_pP2cgnjl2DJiw0NKxPEaAu9uEALw_wcB