Vicy mai 24, 2019

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Som en del av eksamensoppgaven i modul 4, har vi fått i oppgave å ta flere sertifiseringer innenfor Google Analytics (Google Analytics Academy) og Google Digital Garage. Først vil vi starte med å komme med to anbefalinger som vi syntes var nyttig da vi holdt på med disse kursene.

  1. Ta det gjerne sammen med andre medstudenter, dann dere kollokvier gruppe. Diskuter, se og gjør sertifiseringene sammen. Dere vil få større læringsutbytte av å lære av hverandre og ikke minst det blir faktisk morsommere å ta sertifiseringene.
  2. Gjennomfør kursene i GOD TID på forhånd! Gjennomføringskraften må til og hold fokus.

Sertifiseringene vi skulle ta i Google Analytics var 5- av 6 kurs. Vi startet med å ta sertifisering i Google Analytics For Beginners og Advanced Google Analytics. Disse kursene så vi som grunnleggende, før vi deretter gjennomførte og tok Google Analytics for Power Users som går litt mer inn i Google Analytics. I dette kurset lærte vi mer om hvordan alt henger sammen og fungerer i det store bildet men på et mer avansert nivå. Til slutt avsluttet vi med å ta sertifiseringen i Data Studio og Tag Manager.

Google Analytics for Beginners- Starten på hvordan å sette opp en konto.

I dette kurset lærer du hvordan du setter opp en konto for Analytics, hvordan du implementerer sporingskoden og hvordan du implementerer datafiltre. Når du går gjennom kurset vil du få ulike demonstrasjonsvideoer på hvordan ting fungerer og du skal mer eller mindre trykke deg gjennom ulike «aktiviteter» som viser hvordan du gjør ting inne i Google Analytics.

Advanced Google Analytics- Ulike rapporter.

Her får du innføring i hvordan data samles inn og blir behandlet til lesbare rapporter. Du vil lære hvordan du bruker konfigurasjoner med egendefinerte dimensjoner, egendefinerte beregninger og hendelsessporing for å samle inn data som er spesifikke for din bedrift. Ulike demonstrasjonsvideoer av avanserte analyseteknikkene viser også innføring av segmentering, analyserapporter, publikumsrapporter og tilpassende rapporter.

Google Analytics for Power Users- Det praktiske.

I dette kurset får du lære og praktisere teknikker for å sammenligne brukere som konverterer med de som ikke konverterer, analysere trafikk-kilder som gir størst mulig verdi, tilpasse kanaler for økt handling, identifisering av handlinger, resultater og forbedring av e-handelens ytelse. For å få mest ut av dette kurset er det lurt å ha gjort Google Analytics for Beginners og Advanced Google Analytics før du starter med dette kurset.

Introduction to Data StudioVisualiserer data.

I dette kurset lærer du hvordan du visualiserer data på nettet for å få innsikt og hvordan du kobler dine data, lager rapporter og samarbeidene i grupper. Du får kunnskapen og verktøyene du trenger for å designe overbevisende rapporter som kan deles med ulike interessenter.

Google Tag Manager FundamentalsAnalyse og markedsføringstiltak.

Her lærer du mer om analyser og markedsføringstiltak for ditt nettsted, samtidig vil du få en innføring på hva slags utfordringer en kan møte på. Du lærer hvordan Google Tag Manager kan forenkle implementerings- og administrasjonsprosessen for markedsførere, analytikere og utviklere.

Skjermbildet av alle sertifiseringsbevisene du vil motta ved å ha tatt alle kursene.

Google Digital Garage – Det grunnleggende innenfor digital markedsføring.

I dette kurset får du litt mer innsikt i alt av det grunnleggende innenfor digital markedsføring. Det er et gratiskurs som har 26 moduler til sammen. Kurset består av Analytics, sporing, merkevarebygging, hvordan en bedrift/privatperson skal bli oppdaget, strategier og verktøy til å bygge en nettbutikk, e-postmarkedsføring, markedsføring basert på område, mobilmarkedsføring, SEM (Search Engine Marketing), SEO (Search Engine Optimization), markedsføring via sosiale medier og mye mer. Gjennom dette kurset går du både gjennom teori i tillegg til praktiske eksempler fra virkeligheten hvor du også får prøve å utføre ulike oppgaver for å lære mer på den praktisk måten.

I hvert av disse kursene er det en slutteksamen, her må du bestå med 80% eller høyere for å få bestått eksamen. Dersom du ikke klarer å bestå slutteksamen må du starte på nytt,  og i Google Digital Garage må du da vente opptil 10 timer før du kan prøve å ta final-eksamen på nytt. Etter å ha fullført hvert av kursene, både i Google Analytics Academy og Google Digital Garage, får du et sertifikat som bevis på at du har fullført og bestått kursene.

Facebook Blueprint Light- Kurset går ut på å lære mest mulig om annonsering.

I tillegg til alle disse sertifiseringene fikk vi også tilbudet om å ta Facebook Blueprint Light. Et kurs som var satt sammen for oss før vi fikk besøk av gjesteforelesere fra Facebook tidligere i dette semesteret.

Poenget med dette kurset var at dette var en liten gjennomgang av alle Facebook kursene og hadde derfor mest fokus på annonsering. Etter å ha fullført dette kurset fikk vi også et sertifikat som bevis på at Blueprint for Norway Universities er fullført.

Noe som blir verdt å nevne er den anslåtte tiden på omtrent 15 minutter som det vil ta på hvert av kursene i Facebook Blueprint. Men en bør beregne enda mer tid da det mest sannsynligvis vil ta lengre tid enn som så. Dette fordi om en ønsker å lese gjennom alt som står mellom alle modulene, vil det ta lengre tid enn 15 minutter å lese gjennom all teksten som står på engelsk. Vi anbefaler å lese grundig og ta notater underveis, da det vil bli enklere for de som ønsker å ta den fullstendige eksamen i Facebook Blueprint. Eksamen er en slutteksamen og vil inneholde alle Blueprint kursene. Det sies at eksamen koster penger og er derfor ikke gratis,  eksamen blir også gjennomført gjennom en pc med facecam med en sensor til stedet. Sensoren har som oppgave å følge med på hva en gjør og passer på at personen ikke jukser. Ingen av oss har gått gjennom hele Facebook Blueprint kurset og ingen av oss har tatt slutteksamen. Men vi holder oss oppdatert og ser etter nye kurs som vi kan ta.

Hvorfor bør du ta disse sertifiseringene?Bli mer attraktiv på markedet.

Når det kommer til hvorfor du bør ta disse sertifiseringene, er en av de største grunnene gjøres seg selv mer attraktiv på arbeidsmarkedet og skille seg ut fra de andre. Det er ikke så mange som tar disse sertifiseringene, så ved at du tar disse sertifiseringene vil dette også vise at du har større konkurransefortrinn enn de andre og igjen vil dette bevise at du er nysgjerrig.

Sertifiseringskompetanse vil vi se mer og mer av i arbeidsoppgavene en bedrift forventer fra en kandidat, dette i forhold til markedsføring og analyse. Dette fordi analysene er med på å vise hvordan kunder oppfører seg inne på nettsidene og hvor lenge kundene er der og blir der. Vi kan finne ut av hvor mange som gjennomfører kjøp og hvor kundene avslutter om de ikke gjennomfører kjøp. Å ta Analytics kursene lærer deg å samle inn og lese dataene fra dine nettsider. Du lærer å segmentere kundene og markedsføre mot de bestemte målgruppene, slik at du kan annonsere på en mer effektiv måte når du jobber for en bedrift.

Som nevnt tidligere får du sertifiseringsbevis hvis du består slutteksamen, dette beviset kan du deretter legge inn i dine mediekanaler, for eksempel  LinkedIn-profilen din. Dette er med på å vise at du har tatt sertifiseringene og du oppnår kompetansen som kreves. I grunn er dette noe som kan hjelpe deg til å kapre drømmejobben gjennom den digitale CV på LinkedIn. Dokumenter derfor alle sertifiseringene du tar gjennom å legge ut sertifiseringsbevisene, dette er meget etterspurt da ikke alt for mange mennesker har denne kompetansen og den blir sett på som svært nødvendig i forhold til digital markedsføring for bedrifter.

Siste ord fra oss, lykke til!