Christin Monsen June 10, 2019

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

I den fjerde og  siste eksamen i Digital Markedsføring  skal ta ulike sertifiseringer innenfor Google Analytics (Google Analytics Academy) og GoogleDigital Garage.

Det bærer med seg mange fordeler ved å ha ulike sertifiseringer. Ved å ta de ulike sertifiseringene blir man godt rustet til å drive en god digital markedsføring. Det er ikke mange bedrifter i dag som er sertifiserte, så her kan man lett skape et konkurransefortrinn. De ulike sertifiseringene gjør at du lærer deg å bruke ulike verktøy som alle til sammen skal hjelpe deg med å vite nøyaktig hva du bør gjøre for å nå dine mål. Det fine med digital markedsføring er at alt er målbart, i tradisjonell markedsføring som ikke er så aktuelt lenger er nok nettopp det fordi det ikke gir nok data til å analysere.

Flere gode grunner for hvorfor du bør sertifisere deg

 • Skiller seg ut fra mange andre
 • Større konkurransefortrinn
 • Sertifiseringsbevis kan deles på Linkedin
 • Lærer å samle inn og analysere data
 • Kan annonsere på en mer effektiv måte basert på info fra analyser 
 • Kutte kostnader

Google Analytics For Beginners

I den første og grunnleggende delen av kurset lærer du alt i fra å opprette en Google Analytics konto, navigere deg gjennom rapporter, implementere sporingskode med mer. Kurset er lagt opp slik at du både får se demonstrasjonsvideo, lese alt som er blitt sagt i videoen og du får gjøre ulike aktiviteter underveis slik at du lærer å bruke analytics.

Google Advanced Analytics

I Avansert Google Analytics lærer du mer om hvordan data blir samlet inn og behandlet til lesbare rapporter. Du lærer hvordan du bruker konfigurasjoner som egendefinerte dimensjoner, egendefinerte beregninger og hendelsessporing for å samle inn data som er spesifikke for bedriften din.

Google Analytics for Power Users

I denne delen av kurset tar du med deg det du har lært i de tidligere kursene for å teste det ut. Her lærer du å praktisere teknikker for å sammenligne brukere som konverterer med de som ikke gjør det, analyserer trafikkilder som gir størst mulig verdi, tilpasser kanaler for økt handling, identifisering av beste resultater på nettstedet ditt og forbedring av e-handelens ytelse.Det er anbefalt å fullføre Google Analytics for Beginners og Google Advanced Analytics før du starter med Google Analytics for Power Users.

Google Introduction to Data Studio

Introduksjon til Data Studio online kurs lærer markedsførere, bedriftseiere, byråer og dataanalytikere hvordan man visualiserer data på nettet for å få innsikt. Du lærer hvordan du kobler dataene dine, lager effektive rapporter og samarbeider med lagkamerater. Du får den kunnskapen og verktøyene du trenger for å designe overbevisende rapporter for å dele med ulike interessenter.

Google Tag Manager Fundamentals

i denne delen av kurset lærer du hvordan Google Tag Manager kan forenkle implementerings- og administrasjonsprosessen for markedsfører, analytikere og utviklere. videre lærer du hvordan du på best måte kan administrere flere analyser og markedsføringsmerker for nettstedet ditt.

Google Digital Garage

I dette kurset som også er det lengste av alle kursene vi har skrevet om i dette innlegget (40t) lærer du alt om grunnleggende markedsføring gjennom å ta 26 moduler.

Skjermbilde Google Digital Garage

Grunnleggende markedsføring her innebærer masse forskjellig. Blant annet blir du lært:

 • SEO (Search Engine Optimization)
 • E-post markedsføring
 • Mobilmarkedsføring
 • Analytics
 • SEM (Search Engine Marketing)
 • Sporing
 • Merkevarebygging
 • Sosiale medier og markedsføring
 • Hvordan tiltrekke deg/bli oppdaget av nye og gamle kunder

Det er anbefalt å ta rundt 2-3 moduler om dagen slik at det ikke blir for mye info på en gang. Videre er det greit å ta litt notater underveis i tilfelle du skulle stå fast i en av quiz ´ne man må ta igjennom modulene, videre kan notatene komme til god nytte i den avsluttende eksamen. Stryker man på denne må man vente 10 timer før man kan ta den på nytt (noe som hendte meg dessverre), men om man stryker får man se hvor man har feilet og hva du bør lese mer på.

Etter man har fullført hele kurset og bestått slutt eksamen får man et sertifiseringsbevis man kan dele på f.eks. Linkedin og hjemmeside. i alle kursene må man ha 80% rett eller mer på slutteksamen eller mer for å bestå

De fleste sertifiseringene er gratis å ta, så det er ingen ting å vente på..

Lykke til!