dleg april 27, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Vi har vært gjennom 2 deler av dette faget som da er varehandel og bærekraftig som vi har snakket om og diskutert. Nå skal vi over til noe helt nytt som blir enda mer spennende som da blir E-handel. Den 21.april hadde vi vår første forelesning over Zoom fordi vi enda er i karantenene. Temaene vi gikk gjennom var om OKR, merkevarebygging og litt om LinkedIn som vi vil skal se nærmere på. Før vi starter må jeg bare si at jeg ser virkelig fram til denne delen av semestret fordi faget er veldig interessant og lærer mer om hvordan E-handel fungerer og ikke minst foreleseren Karl Philip Lund som virker veldig flink.

Det jeg syns var så interessant som ble nevnt i forelesningen var eksamen som vi skal levere i Juni. Da tenker man sikkert, eksamen? Hvorfor i huleste gleder du deg til eksamen? Det skal jeg si. En del av eksamen vi skal ha skal man lage en nettbutikk der vi skal markedsføre og analysere data på via Google Analytics. Høres ikke dette kult ut? Jeg har aldri lansert en nettbutikk før så gleder meg masse til å starte med dette og ikke minst lære masse om det. Vi er 3 jenter som kommer til å lansere den nettsiden.

“Brisen”

Under forelesningen så hadde vi gjesteforelesere som har laget nettbutikken “Brisen”, av Ola Bjørnes Olsen og Marius Schafferer. De selger klær til alle.

De fortalte hvordan “Brisen” ble til og prosessen de gikk gjennom får å lage og bruke nettbutikken. De ga oss masse tips til hvordan vi skal lage en suksess nettbutikken som de gjordet. Et av tipsene de ga oss er hvordan de markedsførte produktene sine og det var gjennom SoMe og ikke minst små collabs som vil si at de samarbeider med noen eller en venn der de får en rabattkode for å gi videre. Dette hjalp de virkelig med nettsiden og den dag i dag så finnes siden.

Du kan ta en titt på deres nettside: https://brisenshop.no/

https://brisenshop.no/

Personlig merkevarebygging

Dette kan være interessant for deg som vil markedsføre deg videre enten om det er bedriften din eller jobb etter utdanning og etc. Vi fikk en annen gjesteforeleser også som heter Julie Melby Foss som sankket om personlig merkevarebygging. LinkdIn passer veldig godt i denne anledingen fordi dette er stedet for å finne potensielle arbeidsgivere og utvidet nettverket ditt. I tillegg så nevnte yun noen viktig punkter for en bra profil på LinkdIn. Første er førsteintrykket de ser på profilen din eller det du legger ut, profilbildet ditt om det er representabelt og dine erfaringer, ferdigheter, anbefalinger og interesser eller aktiviteter. Ved bruk av dette nettverket så er det større sjanse på å tørre å gi litt mer, knytte kontakt og dele/publisere innlegg.

https://logotyp.us/logo/linkedin/

OKR

Vi snakket litt om OKR i forelesningen og dette er et definert mål eller flere nøkkeltiltak for at vi skal oppnå målet vi har. I den sammenheng til nettbutikken vi skal lage. OKR består av tre til fem mål med ytterlighere tre til fem målbare nøkkelresultater for hvert mål. Her er et bilde som viser de nøkkelresultater.

Som vi ser så er dette et verktøy for deg/bedriften kan bruke for å bli sett og at dette ikke bare kommer naturlig. Ved bruk av dette gir det deg/bedriften motivasjon til å fullføre målet. Dette er også anbefalt på det sterkeste for deg/bedrift fordi dette kan man bruke for å regulere målene fordi verden er stadig i endring og trender.

Jeg ser virkelig fram til dette faget og lære mye mer enn det jeg vet og ikke minst komme meg ut fra min egen komfort side. Lære mer på hvordan en nettbutikk fungerer og kanskje selv selge noen produkter i framtiden.

Gjerne fortell i kommentarfeltet hva du vil vite mer om innen E-handel så skal jeg prøve å få svar på det når det blir relevant.