akmal April 30, 2019

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Finnes det noen bedrifter som ikke har en facebook side? Det tror jeg ikke, men det finnes bedrifter som ikke klarer å få den suksessen de vil ha for å lykkes på facebook. Jeg har noen tips til deg!

Lag en fullstendig profil

Dette er dine kunders første inntrykk av din bedrift. Lag en fullstendig profil der du beskriver hva bedriften din går ut på, og hvorfor akkurat din bedrift er den som bør følges. Her er det veldig viktig at informasjonen om bedriften din stemmer, som adresse, kontaktinformasjon, åpningstider osv. Med riktig informasjon bruker facebook sine algoritmer til å hjelpe sine brukere til å få riktig treff når de søker etter noe som du selger, og da treffer de på deg!

La venner og bekjente like din profil

Det er en av de mange grunnene til at du har venner og bekjente. De skal hjelpe deg med å spre ditt budskap videre i verden. De kan dele din side og nevne deg i forskjellige anledninger. Da kan du nå dine venners, venners, venner!

Bruk plugin på din nettside

Plugins er små ikoner som er plassert på din nettside. Dette kan være facebook ikon, som gjør det enkelt for de som besøker din nettside, til å klikke og dele sin erfaring med sine facebook venner. Dette kan være deling av innleggene du legger ut. Sharing is caring!

Annonsering kan bli gull

En veldig fin verktøy som facebook har, er annonsering. Med annonsering kan du rette ut reklame mot et bestemt målgruppe. Dette optimaliserer annonsene dine, og sikter mot de riktige kundene. Da blir det ingen plage for de andre som ikke er interessert i det du selger. Dette kan du segmentere ned til kjønn, alder, religion, sted, osv.

Hva er det som interesserer brukerne?

Facebook har utviklet en fantastisk søkegraf som viser deg hva folk er interessert i. Hva er det folk er ute etter, og hva søker de etter. Med et slikt verktøy kan du finne ut av hva du bør skrive om i dine innlegg, for å treffe midt i blinken hos en kunde. Hvis dette treffer dine følgere, så vil de mest sannsynlig dele dette videre med sine venner og bekjente.

Få dine følgere til å bli mer engasjerte

Hvordan kan vi få følgere til å bli mer engasjert? Konkurranse! Kjør på med en konkurranse der de vinner noe ved å kommentere, like og dele innlegget. Gi det gjerne litt tid, og la konkurransen vare i minst 1 måned. Dette er nok tid for at innlegget går viralt i facebook, og bedriften din får nok oppmerksomhet!

Vær aktiv

Du må huske å legge ut innlegg i ny og ne. Du må finne den perfekte balansen til at du ikke legger ut altfor ofte, eller altfor sjeldent. Ingen husker en side som ikke kommer med noe nye og interessante tema. Skriv om noe underholdende, lærerikt og interessant. Dette hjelper med trafikk til din side, og du kan referere videre til din egen nettside.

Analyser og vær målbevisst!

For hver ting som skjer på din side, vær flink
med å analysere. Forstå hva som har skjedd og vær målbevisst. Alltid ha klare
mål i hode, og vit hvor du ønsker å være. Du kan bruke verktøy som facebook
selv har laget, som facebook insights. Med dette kan du forstå hva som
engasjerer dine følgere. Du kan se hvem som ser dine innlegg. Du kan se hvem
som liker dine innlegg, og hva som får dem til å like og dele dine innlegg.
Dette gir deg mye informasjon og hjelper deg med å forstå dine kunder og vite
hva du skal gjøre for å nå ditt resultat!