WilliamHofsnes februar 15, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

FN har 17 forskjellige bærekraftsmål. Dette er mål som ble vedtatt av FNs medlemsland i 2015 for å bli kvitt fattigdom, sosial ulikhet og stoppe klimaendringene innen 2030.

https://www.fn.no/Undervisning/VGS/FNs-baerekraftsmaal#&gid=1&pid=1

Jeg har valgt å ta for meg en «ny» bedrift som heter Fliteless. Grunnen til at jeg har valgt Fliteless er fordi de satser stort på gjenbruk. Dette passer bra med FNs bærekraftsmål nummer 12, «Ansvarlig forbruk og produksjon». Delmål 12.5 sier «Innen 2030 betydelig redusere avfallsmengden gjennom forbud, reduksjon, gjenvinning og ombruk».

Fliteless er en norsk gründerbedrift. De lager klassiske dressko med fokus på komfort og helseforebyggende såler samtidig som det skal se bra ut. De har satt seg et sosialt og miljømessig ansvar, som går ut på å utvikle og produsere så miljøvennlige sko som mulig. For eksempel er yttersålene laget av resirkulerte materialer fra gamle yttersåler, plastflasker og brukt gummi. Fliteless har en ordning som heter give-&-get som går ut på du kan donere dine brukte sko i en gjenvinningsstasjon, og kan få 40% avslag på dine nye sko om du har handlet fra de tidligere. De ønsker å gjøre oss forbrukere oppmerksomme på at det finnes andre muligheter for våre sko som bare blir liggende i skapet eller havner i søpla. Ordningen bygger på at de har tillit til at sine kunder holder sin del av avtalen ved å levere skoene sine til en gjenvinningsstasjon. De ønsker ikke å få tilsendt skoene via fly da dette ikke er et bærekraftig alternativ. Som de skriver på sine sider; «We believe in people and a sane sustainable idea.»

https://fliteless.com/about/

Dette er en bedrift jeg har stor tro på, da forbrukerne er mer miljøbevisste. Ved å kunne gi sine brukte sko, for å så få rabatt på sine nye vil kunden handle med bedre samvittighet. I en verden full av overforbruk har Fliteless klart å lage en bedrift som selger produkter som er 100% resirkulerbare og har satt seg som mål å minske overproduksjon. Jeg gleder meg til å følge med videre.

Hva tenker dere om slike bedrifter som Fliteless? Er dette en bedrift dere ville vurdert å handle fra? Legg igjen en kommentar!

Kilder:
https://fliteless.com/about/
https://norad.no/globalgoals