Karandip Singh mars 26, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Sosiale Kommunikasjonsplattformer

De mest relevante sosiale plattformer per dags dato er sosiale medier. En stor grunn til dette er at nesten hele verden bruker en smarttelefon og i denne smarttelefon er det enkelte applikasjoner som viser reklamer, det er disse reklamene vi kommunisere mot. 

De mest brukte sosiale applikasjonene i verden er Instagram, facebook, twitter og Snapchat. Om vi kommunisere mot disse plattformene vil vi ha økt effekt på markedsføring og sosial kommunikasjon. Sosiale medier kan rett og slett være en gullgruve for en bedrift. Her kan vi kommunisere direkte med målgruppen/målgrupper blant annet også engasjere, presentere, bygge tillit, og ikke minst selge produktet eller tjenesten sin. 

Men spørsmålet er egentlig hvor du bør være? 

Facebook

  • Facebook er toppen når det gjelder sosiale kommunikasjonsplattformer i Norge, det er faktisk 7 av 10 nordmenn som bruker Facebook daglig. Dette innebærer da at de fleste bedrifter vil kunne finne sin målgruppe her. 

Instagram

  • I en underkant av 2 millioner nordmenn har faktisk en profil på Instagram. Nesten 60 % av instagrams norske brukere er kvinner, og det er også kvinner som er de ivrigste brukerene. Instagram eies av Facebook, og dette gjør at du kan blant annet utvide annonseplattformen til også å gjelde på instagram ved kampanjer på Facebook. 

Snapchat

  • Snapchat er det mediet som øker raskest med brukere i alle aldre. Snapchat brukes til å vise bilder og video fra arbeidshverdagen, sneakpeak på neste års kolleksjoner, eller andre morsomme historier som kan være interessante for målgruppen din. På Snapchat gjelder det å være kreativ i bruken for å differensiere seg. 
Bilderesultater for Sosiale kommunikasjonsplattform

Flere av disse plattformene supplerer hverandre på en god måte. Selv om faktisk Facebook er på toppen med antall aktive brukere, vil du faktisk kunne spre budskapet ditt på andre spennende og kreative måter på flere nettverk. Så det som kan være lurt da er å lage en strategisk pakke av nettverk som kan enten passe best til bedriften eller tjenesten din.

Kilder: