jennyevensen april 9, 2018

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Dette semesteret går en av eksamensoppgavene våre ut på å sette opp vår egen nettbutikk. Da jeg fikk vite dette tenkte jeg at jeg hadde en vanskelig jobb foran meg, men å sette opp en nettbutikk er utrolig enkelt og faktisk ganske morsomt. I dette innlegget vil jeg kort forklare hvordan jeg og min eksamenspartner Malene gjorde dette.

Opprett en Shopify bruker

Først oppretter man en bruker på Shopify. Dette er enkelt og Shopfiy leder deg ganske greit gjennom denne prosessen. Etter du har gjort dette kan du begynne å prøve deg frem med ulike temaer (Shopify tilbyr mange fine gratis-temaer!).

Når du har valgt deg et tema kan du begynne å tilpasse det du måtte ønske. Du kan endre skrifttype, størrelse, bilder, plassering osv.

Som du ser ovenfor har vi endret overskrift og teksten som kommer under. Shopify tilbyr også en rekke gratis bilder man kan bruke, noe vi har gjort her. Man kan tilpasse forsiden, produktsiden, lage diverse lister, legge ved små blogginnlegg, ha slideshow og masse annet. Her handler det om å prøve seg frem, flytte litt rundt på ting, endre overskrift osv. før du finner ut hva som vil passe best for deg og din nettside.

 

Her har vi laget en produktoversikt hvor man blant annet kan velge mellom jakker, kjoler, overdeler, skjørt og tilbehør. Dette redigerte vi ved å gå inn på Online Store > Customize > Collections List Page > Add Collection. Her la vi til de forskjellige kategoriene vi ønsket og etterhvert plasserte vi produkter i de ulike kategoriene. Dette gjør man enkelt ved å bruke Oberlo!

Få produkter på din side med Oberlo

For at vi skulle få produkter på siden vår brukte vi Oberlo.com som er en side man kan bruke til å drive med dropshipping. (Les mer om dropshipping her). Her opprettet vi også en bruker slik at vi kunne publisere ulike produkter på vår side. Etter at man har laget seg en bruker hos Oberlo er det bare å begynne å søke etter produkter, for eksempel jakker til kvinner. Når man finner et produkt man kunne tenke seg å ha på siden sin trykker man på «Add to Import List».

Når du da går inn på din import list vil du kunne velge hvilke bilder som skal være med, hvilke størrelser og farger, samt redigere navn, pris og produktinformasjon. Når du er ferdig med dette trykker du enkelt og greit på «Push to Shop» og vil finne produktet ditt på Shopify under «Products». Der kan du velge for eksempel hvilket bilde som skal komme først og legge til tagger tilhørende produktet. For eksempel «jacket, leather jacket, spring» osv. Du kan også velge hva slags type produkt det er og hvilken kategori den skal legges i.

Slik ser nå kategorien «Jakker» ut i vår nettbutikk med det nye produktet lagt til.

 

Man trenger ikke være ekspert på teknologi eller koding for å starte sin egen nettside!

Som nevnt tidligere tenkte jeg at det å sette opp sin egen nettside skulle være utrolig krevende og vanskelig. Jeg skjønte ikke hvordan jeg som en helt nybegynner skulle klare dette.. Men Shopify og Oberlo er såpass brukervennlige at hvem som helst kan klare det! De aller fleste bedrifter burde ha sin egen nettside. Man tenker kanskje at man må punge ut med flere tusener for at en ekspert skal sette opp en side for deg, men klarer to studenter som er helt nybegynnere på dette, da klarer du også det! 😉

  • Til denne eksamensoppgaven har vi også tatt i bruk blant annet e-postmarkedsføring, promotering i sosiale medier og bruk av unike rabattkoder. Dette kommer jeg til å fortelle mer om i et annet blogginlegg med en kort forklaring på hvordan vi gikk frem når vi har levert eksamen!

// Jenny Evensen

 

Kilder:

https://www.shopify.com/

https://www.oberlo.com

http://www.startnettbutikk.com/nettbutikk/dropshipping