Malene Edvardsen March 27, 2018

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

På gruppeeksamen har vi fått i oppgave om å starte nettbutikk. Dette er utrolig spennende, men byr også på mange utfordringer. Vi må tenke på alt fra hva vi ønsker å selge, skal det være produkter eller tjenester? Vil vi selge til utlandet eller kun Norge? Hvis vi skal selge produkter hvordan type produkter skal vi velge? Det er mye å tenke på. Synes det er veldig gøy at vi har fått muligheten til å gjøre dette.

Nå har min eksamenspartner Jenny og jeg fått nettbutikken vår oppe å går, vært innom litt forskjellige design på nettbutikken frem til vi fant et vi synes passet til vår kundegruppe nå foreløpig.

Via Shopify har vi opprettet nettbutikken vår, prosessen var veldig enkel og med en gang du har opprettet bruker her kan man starte med design av nettbutikken. Det er forskjellige type «temaer» man kan velge mellom og vi har benyttet et av gratis designene til Shopify. Du kan enkelt bruke Shopify for å lage nettbutikk til din bedrift da du kan få det over på ditt eget domene så det slipper å stå .myshopify,com i nettleseren på din bedrift sin nettside. Dette er veldig greit for bedrifter og butikker som vil være på nett.

Dette er en liten smakebit på hvordan nettbutikken ser ut per dags dato. Den er langt i fra ferdig, og designet er heller ikke 100% slik vi ønsker å ha det enda. Vi bruker kun gratisversjonen av Shopify så det er ikke alt ved designet vi får endret på, på grunn av dette, men vi skal forsøke å få det til slik vi har lyst til å ha det. Men det er en perfekt løsning for de som ønsker å starte opp en nettbutikk uten mye kapital da det er relativt billig, og det er enkelt å sette det opp. Det som er minuset for oss foreløpig (eller som vi ikke helt har funnet ut av enda) er noen ting vi skulle endret i header og et par funksjoner vi gjerne skulle hatt i designet vårt.

Siden dette kun er en eksamensoppgave og ikke en «reell» nettbutikken har vi valgt produkter fra Aliexpress fordi vi ikke har noen produkter selv å selge, da fant vi ut at dette var den letteste måten. Vi benytter dropshipping i vår nettbutikk fordi vi ikke har et varelager. Når noen bestiller en vare fra vår nettbutikk går dette direkte til leverandøren, som sender varen direkte til kunden. Fordelen her er at vi slipper å ta hånd om denne logistikken, og det går ikke gjennom mange ledd. Ulempen her er at vi ikke har oversikt over når produktet blir sendt, produksjonen etc. Frakten vil også variere fra 2-5 uker (kommer ann på selgeren du har valgt) noe som ikke er optimalt for en nettbutikk som ikke ikke har «unike» eller spesiallagde produkter. Så dette er kun en midlertidig løsning grunnet eksamensoppgave. Prisingen av disse produktene må vi sette oss litt mer inn for å få valgt rette prisen. For å få produkter til nettbutikk har vi installert en app i Shopify som heter Oberlo, her du du enkelt legge inn produkter til din nettbutikk.

Dette er inne på Oberlo, når du har lagt til et produkt kan du enkelt endre produktnavn, beskrivelse av produktet, du ser prisen til selgeren og hvilken pris som er anbefalt for ditt produkt. Du kan også velge forskjellige bilder som selgeren har hvis du ikke ønsker å bruke alle bildene. Når du har gjort dette trykker du på «Push to  Shop» så kommer det direkte til din nettbutikk. Så denne er å anbefale om man skal starte opp en nettbutikk og er nybegynner på det!

Inntrykket mitt av Shopify er at det er veldig enkelt å sette seg inn i, hvis man surrer litt rundt på nettsiden finner man ut av det meste bare man bruker litt tid på det.

Kommer til å dele mer erfaringer rundt dette å lage en nettbutikk, og utfordringer som dukker opp. Når vi har levert eksamen kan jeg dele link til nettbutikken hvis noen har lyst til å se på det endelige resultatet av nettbutikken.

 

// Malene Edvardsen