anelouisehaugen april 9, 2018

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Å starte en nettbutikk i dag er på mange måter en enkel sak. Mulighetene, teknologien og verktøyene er lett tilgjengelige og det koster ikke nødvendigvis ikke så mye. Utfordringen derimot, handler ofte om kunnskap om hvordan du skal gjøre nettbutikken din synlig i en jungel av nettsider, hvordan du skal øke konverteringsraten, sikre omsetning og hvilke løsninger som egner seg. Sist men ikke minst lønner det seg med noe kunnskap innen digital markedsføring og branding, da dette kan være viktige faktor til suksess.

Vi er altså tre studenter innen digital markedsføring som med  et utgangspunkt har null erfaring innen E-varehandle og hvordan vi utvikler en nettbutikk. Vi skal nå begi oss ut på en utfordring å starte vår egen nettbutikk.

 

 

Hva skal vi selge?

Når vi skulle starte vår nettbutikk var vi raske med å vite hva vi ville selge.

Vi er tre jenter som er svært interessert i trening og kosthold. Valget for bransjen vi ville holde oss innenfor var derfor enkel, og vi visste det fantes et tomrom i markedet vi vil forsøke oss på å dekke.

Vi gikk inn i denne oppgaven med ambisjoner om å gjøre noe virkelig og se om dette prosjektet kunne føre oss et sted. Kanskje var vi unge nettgründere om et års tid?

Fremtidens nettbutikkgründere?

Idemyldring av konsept

Etter en relativt rask idemyldring ble valget klart. Vi bestemte oss for å selge egenprodusert treningstilbehør tilpasset jenter.  Vi beveger oss derfor innenfor en nisje, men som likevel har svært stor konkurranse. Det er ikke akkurat mangel på konkurrenter som selger lignende produkter innen dagens E-varehandel. Det har derfor vært svært viktig for oss med nøye gjennomtenkt segmenteringsstrategi og konsept, noe som jeg vil skriver mer om i et eget innlegg. 

 

Viktige momenter som vi må ha en klar plan på for å starte nettbutikk:

  • Hva skal du selge?
  • Hvem skal du selge til?
  • Hvordan skal du lage siden?
  • Hvordan skal du ta betalt?
  • Hvordan skal du levere varen til kunden?
  • Hva skal du gjøre etter kjøp?

Vi er nå godt i gang med prosjektet, og hatt møtt på flere utfordringer og erfaringer underveis.  Syntes du dette er Spennende?

Stay tuned! 😉