sofiaamalieb april 7, 2018

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

I eksamen har vi fått i oppgave å sette opp en nettbutikk. Vi har valgt å lage en nettbutikk for klesbutikken Velouria Vintage som ikke har en egen nettbutikk fra før av. Som en del av oppgaven vår så har vi valgt å blogge om deler av prosessen. I dette innlegget tenkte jeg å vise hvordan vi la inn knapper på menyen, og hvordan vi opprettet side til knappen About Us.

Det er viktig å ha en enkel og oversiktlig meny som er lett for kundene å forstå og bruke. Vi ville heller ikke at menyen skulle ha alt for mange knapper slik at kunden blir forvirret. Menyen vår består av Home, New in, Brands, Clothes, Bags, Shoes, Accessories og About Us. For å legge inn knapper var vi nødt til å gå inn på «Navigation» og lage en Main Menu, for å så legge dette inn på customize theme og select menu.

         

Når dette er gjort ser menyen slik ut:

Etter at dette er gjort må man linke knappen videre til en side eller collection. Jeg tenkte å vise dere hvordan vi linket knappen About Us til en side. Videre går man da til «pages» under «Online Store» og trykker på «add page». Deretter når du har laget ferdig siden din, trykker du lagre og går til «Navigation» igjen. Gå inn på Main menu og under About Us. Her legger man da til siden du akkurat har laget under Link på About us.

                

         

Når det gjelder de andre knappene hvor det skal linkes videre til sider med klær, er det en litt annen måte å gjøre dette på. Dette kommer Melinda Le til å blogge om på sine blogg, så hvis du er interessert i å vite hvordan dette gjøres burde du klikke over til hennes blogg.