Vicy February 28, 2019

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Dersom du ønsker å jobbe som digital markedsfører er det en svært god ide å ta ulike kurs innenfor sosiale medier og ulike plattformer for å få innsikt i hvordan de kan utnyttes på best mulig måte. Dersom du ønsker å ta slike kurs er det mulig å gjøre dette gratis eller så kan du lage en profil på utdannet.no hvor du kan få tilgang til alle kursene hvor du da får et kursbevis etter at du har fullført kurs.

Gratiskurs

Inne på utdannet.no er det totalt 151 kurs hvor 12 kurs er gratis. De gratis kursene gir deg mulighet til å lære litt om markedsføring på ulike plattformer som Facebook i tillegg til at du kan ta kurs i en introduksjon i diverse Adobe program som Photoshop CC, Lightroom, InDesign og mer.

Dersom du ønsker å lære mer i forhold til Facebook og Facebook Ads er det en god idé og se på Facebook Blueprint. I dette kurset får du innføring i hvordan du kan lage passende Ads for din bedrift og hvordan du kan utnytte Facebook på best mulig måte. Du kan også lære markedsføring på Instagram og Audience Network, hvordan du kan bruke WhatsApp i business sammenheng og lære om Workplace.

Skjermdumper fra utdannet.no

Hvorfor ta kurs i sosiale medier og ulike plattformer?

Om du jobber mot å bli en god digital markedsfører er det smart å ta kurs om ulike plattformer for å lære hvordan du kan utnytte disse. Dersom du lærer å bruke disse plattformene på en smart og effektiv måte kan du bli en utmerket digital markedsfører som lettere kan få seg jobb. Det å kunne digital markedsføring er en utmerket egenskap som vil bli svært ettertraktet i nær fremtid da mer eller mindre alt kommer til å bli digitalisert og dette skjer raskt.

Digitaliseringen av samfunnet vårt skjer raskere og raskere. I dag kan vi produsere den mengden data som tok flere år før i tiden. Dette har ført til at vi nå har mer data enn det vi klarer å oppbevare, dermed kan det å ta slike kurs være svært nyttig i form av at du da kan lære hvordan du kan formidle din informasjon på en måte som fanger folks oppmerksomhet og gjør det enklere å kommunisere ut til kunder og andre folk.

Ettersom digital markedsføring blir mer nødvendig å få inn i alle bedrifter ette hvert så er nok dette en av de smarteste veiene å gå med tanke på at det er svært aktuelt for alle for alle bransjer. Både for fysiske butikker digitale butikker og bedrifter. Så om du klarer å tilegne deg not kunnskap om ulike medier blir du svært ettertraktet da du har kompetanse som som er nødvendig for at bedrifter skal kunne vokse og nå ut til større kundegrupper. Så om du har den nødvendige kompetansen innenfor den digitale verden er dette et stort skritt i riktig retning for å kunne få drømmejobben.

Hvilke kurs bør du ta?

Det å ta flere kurs gir deg flere muligheter innenfor arbeidsmarkedet. Dersom du tar alle kursene er det nesten ingenting som står i veien for at du kan nå langt. Du kan ta kurs som er rettet mot markedsføring eller mot sosiale medier (enten rettet spesifikt mot noen eller flere) eller fotografi eller mye annet. Du må bare bestemme deg for hva du har lyst til å gjøre og hva du har lyst til å jobbe med. Om du har lyst til å jobbe i en bedrift og jobbe med markedsføring i sosiale medier er det smart å ta kurs som Facebook Blueprint, Kurs i Instagram: for bedrifter, Kurs i LinkedIn: annonsering, Kurs i Twitter: annonsering, Kurs i Snapchat: annonsering og Kurs i Google Ads. Dette gir deg da kunnskapen til å kunne annonsere på alle disse sosiale mediene og kan da hjelpe bedrifter til å bli mer synlige- og nå ut til et større antall kunder enn de får til uten denne kompetansen.

Når du bestemmer deg for hvilke kurs du bør ta så bør du først finne ut hva du vil jobbe med, deretter bør du se over hvilke kurs som egner seg innenfor det gjeldende området. Det er også lurt å se på hvilke kurs som er interessante for deg, hva som interesserer deg. Du trenger ikke bare ta kurs som omhandler det du vil drive med. Ta kurs som su har lyst til å ta da disse er enklere å komme seg gjennom og de kan gi deg informasjon som du kanskje ikke trodde du trengte. Noe som Carl Størmer sa i et foredrag i en av timene våre som er viktig er “å vite at du ikke vet”. Dette er lurt å tenke over da du ofte kan lære mer enn du trodde du kunne eller lære andre ting som kan være svært nyttige.

Til slutt

Etter at du har tatt disse kursene har du et forsprang på veien til drømmejobben i forhold til andre som ønsker samme jobb men som ikke har samme kompetanse som du da har oppnådd. Så om du vil nå dine mål så må du jobbe for det og se de ulike mulighetene du har til å nå disse målene. Om du vil det så klarer du det, du må bare stå på gå kommer du dit du vil.