kristian_ostlie March 20, 2018

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Ried Hoffman er en av grunnleggerne av LinkedIn, topp 100 av de rikeste innenfor tech og en av de topp 100 mest innflytelsesrike menneskene i verden legger mye av grunnen til sin suksess til “the law of small gifts” (1,2). Loven går ut på at du skal gjøre noe for andre uten å forvente noe i gjengjeld. Hvordan kan dette brukes i det daglige liv og på jobb?

Ried Hoffman – Wikimedia

For Ried Hoffman bygger “the law of small gifts” på forhold til mennesker. Han mener en av de beste, om ikke den beste måten, å gi et forhold en flying start er å hoppe rett til den langsiktige prosessen med å gi og ta. Det handler ikke om å gi og ta fysiske objekter, men om relasjonsbyggingen. Om å gjøre det lille ekstra. Hjelpe. Gjør noe uten å forvente noe tilbake.

 

Når Ried Hoffman bidro til å grunnlegge LinkedIn i 2002 og lanserte i 2003 (3) kan jeg ikke tenke meg at han forsto hvor stort det skulle bli, men ved å bruke tankegangen “The law of small gifts” er det ikke overraskende at han har kommet dit han er idag.

Hvordan kan dette brukes i hverdagen?

Ved å bruke tankegangen om at man skal hjelpe hverandre, både i og utenfor nettverket sitt, kommer du ikke bare langt i livet. Du utvikler en evne til å se muligheter og bidra med din kunnskap. Den evnen kan hjelpe deg både privat og i jobb, siden du ser løsninger i stedet for problemer.

Kilder:

(1) https://www.forbes.com/profile/reid-hoffman/

(2) https://www.linkedin.com/pulse/20121219055044-1213-help-the-people-you-know-with-small-gifts/

(3) https://en.wikipedia.org/wiki/LinkedIn