GardSimen May 13, 2019

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Markedsføring Gjennom Sosiale Medier

Sosiale medier blir stadig en viktigere del av livene våre og de aller fleste av oss er inne å oppdaterer seg på hva som foregår i våre venners og offentlige personers liv flere ganger om dagen. Ettersom sosiale medier vokser seg større hver eneste dag åpner det opp for gode muligheter til markedsføring for bedrifter og organisasjoner. Jeg skal i dette innlegget drøfte hvordan man kan bruke og hvilke muligheter som finnes innen noen av disse kanalene.

Facebook

Facebook er et sosialt nettverk med litt under 3,4 millioner brukere over 18 år kun i Norge. (tormodsperstad) Her er det altså muligheter for å nå ut til mange.

Det finnes mange bedrifter som markedsfører seg gratis på facebook, men det er også mulig å nå ut til fler dersom man er villig til å legge litt penger inn i det.

På bildet kan du se hvor du må trykke for å opprette en betalt annonse på Facebook.

Når du har trykket deg inn på “opprett annonse” som vist på bilde 1, vil du bli tatt med inn på en side som ser ut som den på bilde 2. Her kan du fylle inn og opprette annonsen slik som du selv ønsker at den skal være.

Instagram

På instagram er det også en mulighet for å betale for annonser som da vil vises i “feeden” til andre brukere når de scroller ned gjennom bildene. Men det finnes også triks som er helt gratis som hjelper deg å gjøre innleggene dine mer synlig.

Tidspunkt

Hvilket tidspunkt bildene blir lagt ut på har mye å si for hvor mange som faktisk ser dem. Dette er fordi ikke alle er på instagram til en hver til på døgnet og heller ikke scroller gjennom alle de nye bildene som er postet mens de var borte når de først går inn for å sjekke. Det kan derfor være lurt å legge ut bilder på de tidspunktene hvor flest av oss bruker instagram.

Den beste tiden for å legge ut bilder på instagram er etter arbeidstid, og aller best mellom klokken 15:00 og 16:00. (Genc)

Redigering

Instagram er en plattform der det i hovedsak er bilder det handler om. Det er mulig å legge ved en tekst under bildene du poster, men det er bildene som tar mesteparten av fokuset. Derfor kan det være lurt å bruke litt tid på å redigere bildene sine, slik at de ser best mulig ut. Instagram har et eget redigeringsprogram hvor du kan legge på filter, justere lyset og lignende når du skal legge ut et bilde, men det kan på lang sikt lønne seg å investere i et bedre redigeringsprogram dersom du ønsker å vokse deg stor på instagram.

Litteraturliste:

• Genc. Tidspunktene nar flest er pa sosiale medier. Lesedato: 20 April 2019:
https://genc.no/2017/05/18/tidspunktene-nar-flest-pa-sosiale-medier/

• Tormodsperstad. Oppdatert sosiale medier statistikk Norge. Lesedato 20 April 2019:
https://www.tormodsperstad.no/oppdatert-sosiale-medier-statistikk-norge/