Rahel Abraha February 7, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Tise ble lansert i 2016 av gründerne Axel Franck Næss og Eirik Frøyland Rime. Høst 2016 ble den norske mote ikonet Jenny Skavlan en del av teamet, og fikk tittelen Creative Director. En gratis app laget for gjenbruk av all slags klær og produkter, alt fra klær til elektronikk og møbler. Først og fremt ble appen utviklet for unge kvinner, men både menn og kvinner tar i bruk denne appen. 

Hvordan fungerer Tise?
Du må først lage en konto som du fyller ut etter å ha lastet ned appen. Her skriver du inn, brukernavn, e-mail og passord. Her Tise kan minne mye om Instagram da man legger ut bilder og bruker hashtagg hvor man kan like og følge.Akkurat som på Instagram blir annonsene dine lagt til i din personlige Feed, dermed er det viktig å få annonsene til å se tiltrekkende ut. 

Transaksjonskostnader
Transaksjonskostnader satt opp mot Tise:

Søkekostnader- Når man er inne på appen er man opptatt av å finne frem til de alternativene som vi lengter etter. Som de fleste nettbutikker har også Tise søkemotor, men de har også delt om i forskjellige kategorier hvor annonsene blir delt inn ut ifra hvilken produkt det er. Her kan man også søke etter den størrelsen du vil ha. 

Informasjonskostnader-Mange er ser først på om pris, levering og om kvaliteten på produktet er det man vil ha. Hos Tise kan selger skrive en produktbeskrivelse til annonsen som han eller henne legger ut.

Forhandlingskostnader- Når det gjelder pris og betaling så er det viktig at dette diskuteres da dette mest sannsynlig er gjenbrukte produkter. På Tise kan man bruke meldigsboksen til å kommunisere der. 

Beslutningskostnadert- Når det kommer til besluttningsmulighetene, så kan kjøper og selger avtale hvordan de vil utføre betalingen. Tise tilbyr trygge betalingsmuligheter.

Evalueringskostnader– Når varen er motatt er det vikitg å vurdere om det du har kjøpt tilsvarer forventningene dine. Tise har en funksjon hvor man kan vurdere selgeren etter kjøpet. Da er det viktig å utnytte dette og skrive hvilken tillit kjøper har av selger. Nesten sånn som Airbnb.

Tvangskostnader- Det kan skje at man er uheldig hvor selger og kjøper blir uenige etter kjøpet, og da er det bra å ha en mulighet for å melde i fra Tise. Noe som er mulig da Tise har rettningslinjer på bakgrunn av kjøpsloven.

Kilder:
www.tise.com
Tise appen

– Rahel Abraha