Libana3012 mai 15, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Stort sett går en oppstart gjennom tre faser av å vokse.

1. Trekkraft
2. Overgang
3. Vekst

Målene, beregningene, kanalene, fokusen, teamstrukturen, alt utvikler seg og endres når du beveger deg gjennom disse tre fasene. Å vite hvor du er på denne veien hjelper deg å forstå hva du bør bruke tiden din på. Å fokusere på riktig taktikk til rett tid hjelper deg med å bevege deg gjennom denne banen effektivt og vellykket. Jeg kommer til å ta noen veldig brede streker for å hjelpe deg med å forstå forskjellene i hver fase, men forstå at dette kan variere avhengig av type virksomhet.

traction vs growth.png

Trekkfrasen er der flere oppstarter er.

Mål
Det eneste målet bør være å finne produktmarked som passer blant noen målgrupper. En del av dette er å forstå hvor stort publikumssegmentet er for å sikre at du kan bygge en overbevisende virksomhet.

Metric
Rett og enkelt bør øynene være på oppbevaring. Hvis produktet ditt ikke beholder brukere, er det ikke noe poeng i å vokse toppen av trakten. Her er oppbevaringssignalene du bør se etter.

Volum
Det primære målet er å bare slå på kranen og få en jevn / jevn strøm av brukere som kommer inn inngangsdøren. Du kan ikke kjøre eksperimenter eller forstå at produkt / marked passer uten minimalt volum. Ressursene dine er svært begrensede på dette stadiet. Så ressurser brukt på å øke volumet forbi det nivået du trenger for å forstå produkt / markedstilpasning, er ressurser som kan brukes til å forstå oppbevaring. Det er bortkastet.

kanaler
Prøv noen få for å finne den stødige strømmen, men når du først har funnet en som gir det strømfokuset i. Administrering av flere kanaler skaper overhead. Med begrensede ressurser vil du holde overhead på et minimum. Unngå å ta en “hagle-tilnærming” og dabb / dabbing i en haug med kanaler på en gang. Gå gjennom tankeprosessen for å velge 2 – 3 kanaler som dine ledende hypoteser.

optimalisering
Fokuser på store makrooptimaliseringer. Prøv store endringer i meldinger, brukerflyt, målgruppe, etc. Ikke bli fanget i fellen med å fokusere på mikrooptimaliseringer som knappfarger, ordtilpasninger, etc. Det er absolutt tilfeller der små tweaks har ført til store resultater. Men de er mer outlier snarere enn regelen. Store endringer vil føre til stor innsikt.

Team
Du bør ha en person som leder vekst (sannsynligvis en grunnlegger) som tenker på det 80% + av tiden sin. Den personen trenger sannsynligvis deltidsstøtte fra en utvikler og / eller en designer.

Overgang

Overgangsfasen er som de klossete tenårene. Det kommer til å være noen voksesmerter. Men det er her du begynner å legge grunnlaget for et team, verktøy og prosess for å virkelig sveve på vekst.

Mål
Det viktigste målet i trekkfasen er å identifisere, definere og forstå vekstspakene for bedriften din. Hvis for eksempel suksessmetrikken din er DAU, må du avdekke variablene i produktet og markedsføringen din som fører til en økning i DAUene.

Metric
Den primære beregningen for å starte sporing er vekstraten enten ukentlig eller månedlig. Veksthastigheten din vil være din ledestjerne herfra og ut. En del av det er å begynne å ta hensyn til CPA og LTV. Du skal endelig ha nok data til å ha en anelse om hva din LTV er. Tilbakebetalingstiden din bør sannsynligvis være mindre enn tre måneder, ellers har du kontantstrømproblemer på dette stadiet.

Volum
Nå er det på tide å begynne å skru opp kranen. Men vær forsiktig og vær nøye med oppbevaring når du slår opp kranen. Du kan oppleve at oppbevaring ikke holder når du øker volumet.

kanaler
Nå er ikke tiden for å diversifisere. Nå er det på tide å fokusere. Identifiser den kanalen som har mest takrom og doble ned. Flere kanaler skaper overhead. Du vil minimere det overhead når du bygger ut vekstteamet og prosessen.

Dette rådet kan høres ut intuitivt. Målet akkurat nå er vekstraten. Den raskeste måten å øke veksttakten er å utvide på noe som allerede fungerer (til du har mettet kanalen) i stedet for å prøve nye kanaler som du ikke vet noe om.

De fleste store selskaper får uansett 80% av veksten fra en kanal. Zynga -> Facebook, LinkedIn / Facebook -> Virality (via e-post), Instagram -> Virality (via deling), Hubspot -> Content Marketing, TripAdvisor -> Search. Trenger jeg å fortsette?

optimalisering
I overgangsfasen er det typisk store makrooptimaliseringer som fremdeles må gjøres. Men når du går fra overgangsfasen til vekststadiet vil mikrooptimaliseringer komme i fokus.

Team
I overgangsfasen bør du begynne å bygge ut et dedikert vekstteam. Dette involverer typisk en vekstleder. Enten en statsminister eller VP for vekst. Støtteteamet varierer avhengig av din virksomhet og kanaler, men vil vanligvis bestå av en utvikler og designer på et minimum. Mulige tilleggsressurser kan være en dataforsker og kanalspesifikke ressurser (dvs. en innholdsmarkedsfører / skribent hvis du driver med markedsføring av innhold).

Vekst

La oss gjøre dette!

Mål
Enkelt sagt er målet “opp og til høyre.” Fokuser på vekstspakene dine for å finpusse og sveise dem opp.

Hvis analogien for trekkraft og overgang var en kran, er analogien for vekstfasen en brannslange. Skru opp volumet så mye du kan.

kanaler
Som nevnt tidligere, får de fleste selskaper 80% + av veksten fra en enkelt kanal. Så mye av tiden din i vekststadiet vil fremdeles bli brukt på en primær kanal. Men noen få ting skjer i vekststadiet. For det første, din vekstprosess skal nynne som en maskin. To, bør du ha mer kapital og teamressurser tilgjengelig. Tre, kan det hende du begynner å mette kjernekanalen din. På dette tidspunktet er det på tide å diversifisere kanalene dine.

optimalisering
Micro. På dette tidspunktet vet du sannsynligvis de store tingene som fungerer for publikum. Så dette er tiden for å fokusere på mikrooptimaliseringer. Små endringer over en veldig stor base kan gi meningsfulle resultater.

Team
Vekststadiet er der teamet ditt begynner å virkelig utvide. Det består vanligvis av en vekstleder, flere vekst PM, med hver PM som leder et team av utviklere, design, data og kanalspesifikt talent.