harishadzic May 2, 2019

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Sosiale medier-kongen Gary Vaynerchuk mener at for å få noens oppmerksomhet i en verden i stor grad drevet av sosiale medier, så er ikke det så vanskelig som man skulle tro – men det krever hardt arbeid. Med hardt arbeid menes det at du må lære deg å forstå forbrukeren, hvordan de bruker sosiale medier og hva som interesserer dem. Jeg er på ingen måte en såkalt sosial medier-ekspert, men har fulgt nøye med på hvordan Vaynerchuk har utviklet sin bruk av sosiale medier. Dersom man skal selge et produkt kan man ikke hele tiden ha fete bilder med en link under, som skal sende forbrukeren rett til din nettbutikk, man må også skape tillit.

Vi kan tenke oss at sosiale medier er som å gå på en date. Du ønsker at motparten skal like deg ved at du snakker og oppfører på en viss måte, litt annerledes enn når du er med dine venner. Akkurat slik er sosiale medier. Du forteller historier, tanker, og ideer til forbrukerne for å skape oppmerksomhet. Når du har skapt oppmerksomhet, kan man begynne å ta en «right hook» på forbrukerne. «Right hook» er en slå-teknikk som brukes i bokseverden for å sende motstanderen rett i bakken med et slag under haken. I sosiale medier-verden kan «right hook» være linken til din nettbutikk etter at du har skapt oppmerksomhet til dine produkter.

Jeg tror at mange organisasjoner feiler når det kommer til sosial kommunikasjon. For eksempel «Equnior», som gruppen min har skrevet om på eksamen, har etter navneskiftet fremdeles fokus på olje og gass. Bakgrunnen for navneskiftet var at de skulle gjøre noe nytt og bli en ny type organisasjon som skulle gjøre verden bedre. Hvis man besøker deres sosiale medier, ser man at de fremdeles viser frem olje- og gassplattformer og hvordan de fremstiller de to fossile brenslene. Dette har vært med på å skape dårlige reaksjoner blant forbrukerne, da de ikke helt har forstått at navnebyttet skjedde for en grunn.

Oppsummering

For å oppsummere dette innlegget, vil jeg si at det ikke finnes et fasitsvar på hva den beste metoden er. Det finnes forskjellige triks for hvordan man kan skape oppmerksomhet, men det store trikset er nok at man må bruke tid på sosiale medier for å finne ut hva som passer best for din organisasjon. Man må se hvordan folk reagerer på det du legger ut, slik at du kan tilpasse innholdet ditt til det som skaper oppmerksomhet blant forbrukerne.

The post Trikse for å skape oppmerksomhet i en verden med mye støy appeared first on Haris Hadzic – en blogg om digital markedsføring.