Rudi Barstad mars 7, 2018

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

I starten av semesteret fikk vi tilbud av foreleserne om å reise til Dublin i to dager for å besøke store bedrifter som Google og Facebook. Jeg tenkt med engang at dette var noe jeg hadde lyst til å bli med på. Ikke bare på grunn av at vi får mulighet til å få innsikt i hvordan de store bedriftene driver virksomheten sin, men fordi jeg så på det som en sosial tur hvor jeg kunne bli bedre kjent med elevene i klassen og lære å kjenne de på andre måter enn bare skole.  Det var 2-3 elever som tok på seg ansvaret og fikset flybilletter og Airbnb for 50 personer i klassen. Noen dager før avreise fikk vi beskjed om at ikke alle fikk bli med til facebook fordi de ikke hadde kapasitet til å vise alle femti personene rundt den dagen. Jeg syntes det var litt kjipt med tanke på at jeg hadde gledet meg veldig til å se lokalene til facebook, men tenkte også at jeg får med meg Google som er på samme nivå.

DAG 1

Vi ankom den første dagen på ettermiddagen. Med tanke på at vi kom på ettermiddagen tenkte vi ti guttene som skulle bo sammen å ta en maxitaxi til leiligheten sånn at vi kom oss raskere ut for å utforske Dublin. Det var dårlig med maxi taxier på flyplassen, men fant en til slutt. Det viste seg at han som kjørte taxien bare hadde plass til 7 personer, men vi var et unntak og presset 10 personer i en 7 manns taxi selv om det stod 3 politibiler rett bak taxien. Da vi kom frem til “leiligheten” viste det seg at Taxiene i Dublin bare tok kontanter så da ble en av de guttene med taxi sjåføren for å ta ut penger mens vi ni andre ventet utenfor en Subway. Da vi fikk unnagjort betaling og var klare for å finne frem til leiligheten viste det seg at vi hadde blitt sluppet av på feil sted og derfor måtte gå til en Cafe 15 minutter unna for å møte en mannen som skulle gi oss nøklene til leiligheten. Det viste seg at vi hadde gått til feil cafe og den riktige cafen lå 20 minutter gåavstand fra der vi befant oss. Vi tenkte å være sparsomme på pengene vi hadde med på turen og tok fatt i koffertene og spaserte til den riktige cafen der hvor vi møtte mannen som viste oss bort til leiligheten. Etter en travel dag hadde tiden gått fra oss så vi bestemte oss for å dra på en pub for å spise middag og prøve den berømte Guinness ølen de har i Irland. Deretter dro vi hjem for å sove og restituere til den store dagen hos Google.

BESØK HOS GOOGLE 

Da vi kom til Google ble vi delt inn 5 grupper på 10 personer hvor hver av gruppene hadde en guide vær.
Det viste seg at de hadde et kvartal med 3 store bygninger og vi fikk en guidet ture i den største bygningen hvor blant annet det skandinaviske personalet var plassert. De hadde mange forskjellige fasiliteter i bygningen, som for eksempel svømmebasseng, restauranter, klesbutikker, bank, treningsstudio, lekeplass for både barn og voksene. Det som overrasket meg mest var at rundt hvert eneste hjørne var det mulighet for å hente noe å drikke eller spise og alt var helt gratis.
Guiden sa at de bokstavelig talt kunne bo hos google om de ville det. På kontoret til de skandinaviske hadde de en åpen planløsning hvor alle var inkludert og guiden vår anså dem som en liten familie. Etter gjennomgangen av lokalene og praten med guiden fikk jeg en indre boost av å ha lyst til å yte bedre og være mer fokusert på skolen, jeg fikk lyst til å bli en googler og ha den hverdagen de har. Guiden forklarte oss om søkeprosessen til google og hvor du måtte ligge forhold til karakterer og kompetanse. Det overrasket meg da han sa at man ikke trenger å være en ALL A`s student  for å få jobb her. De ser på deg som person, evnen til jobbe selvstendig og om du er en selvdrivende person. Han ga oss navnet sitt og mailen sånn at vi kunne kontakte han om vi var på utkikk etter jobb, så kanskje jeg ender opp der om noen år… Det hadde vært drømmen!

VÆRTRØBBEL

Dagen vi ankom Dublin ble vi fortalt av taxisjåføren at det ville bli snøstorm dagen før vi reiste hjem og flyplassene ville bli stengt.Siste dagen vi var i Dublin reiste noen av guttene i huset og jeg på et kjøpesenter midt i byen. Det var litt kjølig, men solen skinte noen steder. Det var et stort og fint kjøpesenter med masse forskjellige high end merker så vi brukte noen timer der. Da vi kom ut fra kjøpesenteret var det plutselig snø på bakken. Det var bare 10 cm med snø, men bare det lagde kaos i gatene. Dublin har ikke hatt ordentlig snø som har lagt seg på flere år og det vil si at de heller ikke kjøper vinterdekk. Vi brukte 20 minutter på å få tak i en taxi og når vi først fikk en taxi så brukte vi 30 minutter hjem på grunn av trafikken. Det hadde vært en slitsom dag så vi tok noen øl og la oss tidlig med tanke på at vi skulle reise hjem klokken 10:00 dagen etter. Da vi våknet hadde det lagt seg mer snø, men ikke mer enn en dårlig vinterdag i Norge. Vi tenkte jo selvfølgelig at dette ikke ville ha noen konsekvenser for oss med tanke på flyet hjem, men vi kom oss frem til gaten og der stod det  ” flyet er kansellert”. Det ble en dag med mye venting, men til slutt hadde reiselederne fikset buss og hotell for oss over natten. På hotellet fikk vi alle måltidene gratis og SAS dekket alt av det vi kjøpte opp til 2500 kr. Dagen etter var det også mye venting i flyet fordi de skulle fjerne is fra rullebanen og smøre flyet inn med et middel som gjorde at det ikke frøys til is. Til slutt kom vi oss trygt hjem og hvis vi skal se på denne turen i sin helhet så var den super!

– Rudi Barstad