harishadzic February 19, 2019

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Wallet av Budgetbaker

Penger, et lite enkelt papirstykke eller kronestykke som kontroller livet ditt, med mindre du velger å ta kontroll over det. I dette innlegget skal jeg anbefale en app som heter «Wallet». Jeg skal drøfte litt kort hvordan den fungerer og på hvilke måter den kan hjelpe deg økonomisk. Jeg er på ingen som helst måte en økonomiekspert, det du vil lese videre er basert på personlig erfaring etter å ha brukt denne appen i flere uker. Selve appen kan man laste ned gratis på google play og app store.

Relatert bilde

Hva er Wallet?

Wallet er en app som hjelper brukere med å analysere sine inngående og utgående betalinger. I denne appen kan man sette opp budsjett, investering, sparekonto eller et annet mål som man ønsker å oppnå. Hele poenget med appen er at man skal være mer bevisst på hvor pengene går, istedenfor å hele tiden måtte si til seg selv  «skjønner ikke hva jeg bruker penger på». Vel, nå vil du kunne svare på det spørsmålet, Sherlock!

Wallet tilbyr også muligheten hvor man kan synkronisere sin egen bankkonto til appen, slik at man slipper å legge inn alt manuelt etter man har kjøpt noe eller når man får inn penger. Dette er en funksjon jeg ikke har fått testet enda, da det kun er tilgjengelig for de som har premium-bruker som koster 45 kr/måned, 219 kr/ år eller om man velger å kjøpe det for evig til  529kr.

I appen kan man kategorisere etter hvilken type konto man skal ha; blant annet sparekonto, brukskonto, investeringskonto eller sette opp en konto for ulike lån man har. Et lite tips her fra min side er å gi et mer spesifikt navn på kontoene. For eksempel kan man kalle sparekonto for «girkasse» slik at man blir mer motivert til å spare. Man kan i tillegg legge til fremtidige betalinger i appen slik at man kan bli minnet på at man har regninger som skal betales, eller om du skal investere i noe slik at du kan være forberedt. Ettersom man legger inn sine utbetalinger og innbetalinger vil appen også lage kakediagram for kontoene slik at du kan se hvor mesteparten av pengene dine går.

Oppsummering

Wallet av BudgetBakers kan være litt forvirrende i begynnelsen ettersom den har mange funksjoner og muligheter å sette seg inn i. Når man begynner å legge inn innbetalinger, utbetalinger og opprette kontoer som man ønsker, så vil man lære seg appen bedre. Derfor er min oppfordring; bruk appen og prøv deg frem, finn ut hva som passer deg og dine behov best. Man kan, som sagt, synkronisere appen til sin egen bankkonto slik at man ikke trenger å legge inn betalinger manuelt hele tiden – sånn som jeg gjør nå. Men på den andre siden så er det en vanesak, og man blir fort vandt til å gjøre det manuelt om man ikke er villig til å betale.

Det beste tipset jeg har for dere, er å gi kontoene deres motiverende navn, altså ikke bare kalle en konto «sparekonto» eller et lån for «lån». Gi det et navn slik at du vet hvorfor du sparer eller hvorfor du skal bli kvitt gjelden, noe som motiverer deg. Dette lille tipset har hjulpet meg til å bruke mindre penger på unødvendige ting som jeg egentlig ikke trenger.

Med fordeler kommer ulemper, og en ulempe med denne appen er at man kun kan ha tre kontoer med mindre man velger å bli premium-medlem. I tillegg, som nevnt ovenfor, må man også være premium-medlem dersom man skal synkronisere bankkontoen til appen slik at man slipper å gjøre alt manuelt. Det er ikke nødvendigvis en ulempe å betale for dette, men jeg skulle ønske det var bedre priset slik at det passer til flere brukere.

 

 

 

The post Ukens app #1 appeared first on Haris Hadzic – en blogg om digital markedsføring.