mathilder mai 10, 2022

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

I løpet av dette semesteret skal vi innom 4 moduler, nå er vi kommet til modul 3 innen digital markedsføring. Nå lærer vi nemlig mer om forskjellige temaer innenfor e-varehandelen hvor vi har Karl Philip Lund som foreleser. I tillegg til dette skal vi gjennom en eksamen hvor vi skal lære å lage og drive en nettbutikk – vi skal selge våre egne produkter. Blogginnleggene fremover vil knyttes opp mot hvordan man lager en god nettbutikk.

I dette innlegget skal jeg skrive et utvidet sammendrag for ledelsen som vil handle om influencer marketing. Hva er influencer marketing og hvordan funker egentlig dette?

Fremragende ledelse - 9 måter å etterligne en supersjef - ledernytt.no
Bilde hentet fra: https://www.ledernytt.no/fremragende-ledelse-9-maater-aa-etterligne-en-supersjef.5903405-112372.html

Influencer marketing

Influencer marketing er det vi kaller for påvirkningsmarkedsføring på norsk. Begrepet handler om å samarbeide med påvirkere (ofte kjent som influencere) med sosial status, disse markedsfører merkevaren gjennom markedskommunikasjon gjennom sine egne sosiale kanaler – for eksempel Instagram, YouTube og Snapchat. De store påvirkerene påvirker målgruppen til å bruke tjenestene eller produktene som blir markedsført gjennom de sosiale kanalene.

Det er ingen fasit på hvordan influencer marketing blir gjennomført, men som regel har de som eier tjenesten eller produktet krav til hvordan markedsføringen skal være. Markedsføringen skjer ofte ved at påvirkere viser frem produktet eller tjenesten ved at de selv bruker det eller at de bare deler forskjellige bilder av produktet eller tjenesten. Det er mange ulike måter man kan gjennomføre markedsføringen på.

Hvordan lykkes med influencer marketing?

For å lykkes med influencer marketing er det flere steg som kan være lurt å følge, det er lurt å følge en prosess som man har bestemt seg for. Det er for eksempel viktig å sette seg klare mål og målgrupper, hva ønsker man egentlig å oppnå med markedsføringen? Det viktigste er kanskje å finne influencere som er relevant for produktet eller tjenesten som skal markedsføres, i tillegg bør influenceren være kjent på de sosiale kanalene – de når ut til mange og har en stor påvirkningskraft. Når man har funnet ut hvem som skal markedsføre for ditt produkt, så er det viktig å sørge for at innholdet er troverdig. Influenceren har ikke samme påvirkningskraft dersom innholdet ikke er troverdig for målgruppe.

Hvis man følger ulike steg for å lykkes med influencer marketing vil mange blir eksponert for markedsføringen på sosiale medier, som ofte fører til at de i målgruppen blir påvirket til å kjøpe produktet eller tjenesten. Oppnår man dette har man lykkes med påvirkningsmarkedsføringen.

Kilder

https://en.wikipedia.org/wiki/Influencer_marketing