cathinkag juni 12, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Balloon Heaven har tatt form og er i grunn ferdigstilt. Vi begynner å bli fornøyd med resultatet selv om det kommer noen små endringer på bilder og tekst fortsatt.

En i gruppen vår har vært utrolig flink til å ta bilder av ballongene og sette de sammen i fine oppsatser. Dette har gjort at vi har fått en ganske unik nettside hvor alt er personlig lagd, og vi kan stå for produkt bildene våres. Vi må si oss veldig fornøyd med resultatet der!

Design

Det å designe selve nettsiden har vi brukt mye tid på. Strukturen bak designet lå jo allerede ferdig i Shopify så det var en stor fordel slik at vi da bare trengte å fokusere på å sette inn farger, bilder og tekst. Dette var jo i grunn ikke «bare, bare», men en stor jobb. Det må planlegges nøye hvordan ting skal settes opp slik at det appellerer til kundene. Produktene må presenteres på en god måte slik at man skal få lyst til å kjøpe de. Det er jo bildene som skal selge produktene, men også beskrivelsene som må være troverdig.

Når vi startet nettbutikken hadde vi ikke noe helt klar plan på hvilket kundesegment vi ønsket å treffe, så nettbutikken ble gradvis utviklet ut fra ballongene som ble kjøpt inn og bildene som ble tatt. Da begynte vi selv å forstå hvilket kundesegment vi kunne treffe.

Vi kjøpte vårt eget domene så det ble balloonheaven.no som ser litt mer proft ut enn å avslutte med myshopify.com. Det tok litt tid å koble opp, men ordnet seg tilslutt.

Planen med nettsiden var ikke å gå all-inn for å egentlig selge så vi har ikke lagd oss et produktlager, men vi har likevel fått noe salg som absolutt er gøy.

Google analytics

Vi har installert Google Analytics til nettbutikken vår som skal måle forskjellige treffe, og som vi skal bruke senere til å analysere bruken av nettbutikken. Da skal vi finne ut hvem som er vårt kundesegment. Her vil vi da for eks. se konverteringsrate, antall kjøp, gjennomsnittlig ordresum, tiden kunder bruker på nettsiden osv.

Google Analytics gir oss en mulighet til å forstå kundene våres bedre.

Markedsføring

I forhold til markedsføring av nettbutikken har vi opprettet en facebookside og en instagramkonto for å gjøre nettbutikken vår profilert. Vi har lagt ut noen annonser på facebook som har truffet veldig bra, og ført til salg. Via en annonse på facebook fikk vi 52 nye følgere på instagram faktisk. Det er ihvertfall gøy å se at annonseringen fungerer.

Ideen i praksis

I praksis så tilbyr å levere hjem ballongene ferdig oppsatt og fylt med helium. Om vi får inn en bestilling tar vi kontakt med kunde for å avtale konkret hvordan oppsatsen skal være og leveringstidspunkt. Vi har begrenset områdene vi frakter til Oslo, Bærum og Asker. Vi har forholdsvis dyre priser nettopp av den grunn at vi tenker våres vinn-situasjon på markedet er at vi tilbyr ferdig fylte heliumballonger med utkjøring rimelig fort.

Å starte en helt egen nettbutikk har vært både utfordrende og gøy. Vi har jo lært en hel del nye ting i forhold til hvordan markedsføring fungerer og hva som genererer treff til nettbutikken. Vi har sett viktigheten av å ha gode annonser, og hvor mye leads det kan dra til nettbutikken som kan føre til at folk faktisk handler hos oss!

Dette har absolutt vært lærerikt og krevende, og det har gitt oss en god erfaring å ha med videre!