mathilder juni 15, 2022

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Den digitale markedsføringen er i mer utvikling enn noen gang, dette fordi den digitale teknologien generelt utvikler seg til at mer og mer foregår digitalt. Hvordan vil egentlig den digitale markedsføringen utvikle seg?

Helt i starten av dette semesteret hadde vi om digital teknologi og hvordan det utvikler seg i rekordfart. For å nevne noe om hvordan den digitale teknologien har blitt til nå er for eksempel gjennom en kjøkkenrobot med kunstig intelligens. I tillegg til teknologien utvikler også digital markedsføring seg gjennom for eksempel sosiale medier. Sosiale medier har aldri vært så stort som det er nå, det er mulig å nå ut til mange millioner mennesker gjennom markedsføring på sosiale medier.

Bilde hentet fra pexels.com

Som skrevet utvikler digital markedsføring seg til å bli stort på sosiale medier, på sosiale medier blir mange mennesker eksponert for markedsføringen hele tiden, til og med noen ganger uten å tenke over det. Vi mennesker scroller i overkant mye på mobilen gjennom hele dagen. Markedsføring via for eksempel annonser kan vi finne på både facebook, instagram, tiktok og snapchat for å nevne de største sosiale mediene. Det er ulike rapporter på ipsos som gir oss et innblikk i utviklingen av de sosiale mediene, dette skal jeg komme tilbake til.

Snapchat som sosial kanal

Norges befolkning har svart at 78% av de bruker sosiale medier daglig (ipsos 2022), dette gjelder alle over 18 år. Snapchat er den mest brukte sosiale kanalen i Norge for de som er mellom 18-29 år. Snapchat brukes fra alt til å kommunisere med venner og lese nyheter, men innimellom her dukker det ofte opp annonser. Man når ut til mange millioner mennesker gjennom å bruke digital markedsføring på snapchat, man dekker store målgrupper – bare dette sier mye om utviklingen som har skjedd de siste årene, dette hadde ikke vært mulig for bare noen år tilbake.

Digital markedsføring rettet mot akkurat deg

I et tidligere blogginnlegg har jeg skrevet om filterbobler og ekkokammer. Filterboble er et algoritmisk filter, alle får opp forskjellig resultat om vi søker på et ord. Det gjelder også snapchat, du kan for eksempel få opp en annen annonse enn hva vennen din gjør – dette skjer fordi vi er i en filterboble. Du får opp det du har sett på før og ting du har gitt oppmerksomhet til tidligere, ser du ofte på klær fra Nelly.com får du oftere opp annonser derfra på sosiale medier. Slik kan man rette markedsføring som passer personlig til akkurat deg, dette skjer gjennom den digitale teknologien og algoritmer.

Kilder

https://www.ipsos.com/nb-no/ipsos-some-tracker-q122