kengelund March 21, 2019

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Det å lage nettbutikk, kan kanskje virke enkelt – det er det på ingen måte.

I denne modulen har vi hatt om E-varehandel, et tema jeg ikke hadde allverdens kunnskap om fra før. Oppgaven vi ble gitt var å opprette en nettbutikk, noe som skulle være mye mer krevende enn jeg først antok.

Det første steget i det som viste seg å skulle bli en enorm prosess, var å komme frem til en idé vi ønsket å bygge videre på. Vi endte til slutt på abonnement for sokker. Vi følte at dette kunne være noe folk hadde et behov for – i og med at sokker er en slags forbruksvare. Du kan jo bare tenke deg antall sokker du har mistet i klesvasken, og ikke minst hvor mange sokker du har hatt med hull både på tå og ankel?

Neste steg i prosessen var å opprette selve nettbutikken. Vi valgte å benytte oss av shopify.com for dette. Shopify er en enkel måte å opprette en nettbutikk fra, det koster i utgangspunktet en liten sum for å drive butikk der – men vi fikk det gratis via skolen. Dette passet oss godt, da vi ønsket å drive en fiktiv nettbutikk. Vi valgte layout, fant produktbilder og oversatte all tekst på siden fra engelsk til norsk. Dette ble resultatet: https://socks4days-no.myshopify.com/

Neste del av oppgaven handlet om å utforme lanseringsstrategi, skrive om hvordan vi ønsket å markedsføre oss selv, håndtere logistikk og ikke minst drive kundeservice. Vi kom frem til at markedsføringen vår i all hovedsak kom til å foregå på sosiale medier – dette er svært effektivt for å nå ut til en stor mengde mennesker, uten at du nødvendigvis trenger å bruke store summer på det. Lanseringsstrategien bygger på mye av det samme – vi skulle kjøpe annonseplass og bruke dette til å fremme konkurranser som forhåpentligvis ville hjulpet oss til å nå enda flere mennesker.

Alt i alt var det en morsom og lærende prosess å få prøve å opprette en nettbutikk. Den viktigste lærdommen jeg tar med meg fra det hele er at det ligger mye mer arbeid bak det hele enn man først tenker. En god idé får det bare et lite stykke – resten er du nødt til å jobbe hardt for.