Idajenssen april 20, 2021

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Velkommen til den nye Google søkeoptimalisering veiledningen!
Denne veiledningen vil vise deg hvordan du kan rangere høyere i Google søk.

Hva er søkeoptimalisering?
Søkeoptimalisering, også referert til som SEO, er bruken av kontinuerlig optimalisering av en nettside for å forhøye rangering i organiske søk. Dette med et fokus på populære søkemotorer som Google. 

Med det sagt: SEO handler ikke kun om å optimalisere nettstedet ditt.

Faktisk kan og bør SEO involvere følgende felt innen digital markedsføring:

  • Innholdsmarkedsføring
  • PR
  • Merkevarebygging
  • Konverteringsfrekvensoptimalisering
  • Koding og nettutvikling
  • Innholdsdesign
  • Brukeropplevelse (UX)
  • Mye mer

Kort sagt, nettstedene som klarer seg best på Google, er ikke bare gode til søkeoptimalisering. De er generelt flinke til digital markedsføring.

Med det ute av veien, la oss dykke inn i denne veiledningen for Google søkeoptimalisering!

Googles optimaliseringsveiledning for nøkkelord-undersøkelser!
Når det gjelder søkeoptimalisering for Google, bør nøkkelord-undersøkelser være ditt første skritt. Det er fordi du vil optimalisere innholdet ditt rundt nøkkelord folk skriver inn på Google.

Og når du optimaliserer nettsidene dine rundt de nøyaktige søkene, kan du rangere blogginnleggene og destinasjonssidune etter disse begrepene.

Her er noen få hjelpsomme ressurser som kan hjelpe deg å lære mer om å finne nøkkelord:

Skriv søkeopptimaliseringsvennlig innhold
Nå som du har en liste over nøkkelord som målkunden søker etter i Google, er det på tide å skrive innhold. Heldigvis, takket være undersøkelsene for nøkkelord du nettopp gjorde, bør dette trinnet være ganske enkelt. Alt du trenger å gjøre er å skrive et stykke innhold av svært høy kvalitet for hvert nøkkelord på listen din.

Her er noen nyttige veiledninger som hjelper deg med å skrive innhold som er designet for å rangere høyt på Google:

Optimaliser innhold for Google søkeoptimalisering
Nå er det på tide å optimalisere hver side på nettsiden din rundt et enkelt nøkkelord. Hvis du gjør dette for første gang, bør dette nøkkelordet være et så kalt «long tail» nøkkelord. Disse nøkkelordene får ikke massevis av søkevolum. Men, de har mindre konkurranse. Dermed, har disse nøkkelordene større sjans til å rangere som #1.

Enten du går for et «long tail» nøkkelord, eller ikke, er prosessen for å optimalisere nettsiden din for Google søkeoptimalisering helt lik. Og denne mini søkeoptimaliserings-sjekklisten vil bidra til å sikre at siden din er optimalisert for søkeoptimalisering.

Inkluder hovednøkkelordet ditt:
I de 100 første ordene på websiden din

Du vet sannsynligvis allerede at du blir å bruke søkeordet en håndfull ganger på siden din. Men, det er imidlertid viktig å bruke søkeordet minst en gang i begynnelsen av innholdet ditt (ideelt sett i de første 50-100 ordene).

I tittelen din
Fra et Google-søkeoptimaliserings-synspunkt er beskrivelsen av tittelen det viktigste stedet å inkludere søkeordet ditt.

På din nettside-URL
Selv om det ikke er så viktig som i beskrivelsen av tittelen, er det hensiktsmessig å bruke søkeordet én gang i sidens URL.

Og hvis du vil optimalisere din nettside for Google søkeoptimalisering, implementerer disse søkeoptimalisering-teknikkene på nettsiden:

Bruk nøkkelordet ditt i en H1- og H2- underoverskrift
Dette understreker ovenfor Google at siden din er fokusert på det nøkkelordet og overskriften.

Bruk et bilde som er rikt av nøkkelord i sitt filnavn og i sin alternative tekst.
Optimalisering av bilder er ikke veldig viktig, men kan være hjelpsomt.

Legg til interne lenker
Interne lenker kan hjelpe Google med å finne, gjennomgå og indeksere flere sider på nettstedet ditt (og hjelpe med å rangere de høyere i søkeresultatene). Bonuspoeng hvis du benytter «rike» nøkkelord i ankertekst på dine interne lenker.

Bruk synonymer og relaterte utsagn
Bruk varianter av mål-nøkkelordet på nettsiden din. For eksempel, hvis hovednøkkelordet ditt er «kettlebell-trening», kan du bruke varianter som «kettlebell-øvelser» og «lette kettlebell-bevegelser».

Skriv et attraktiv metabeskrivelse
Selv om bruk av nøkkelord i metabeskrivelsen ikke lenger er en rangeringsfaktor, er organisk klikkrate det. Og når Google-søkere ser en overbevisende metabeskrivelse i de organiske søkeresultatene, er det mer sannsynlig at de klikker på ditt nettsted.

Få nettstedet til å fungere med mobile enheter
Med andre ord, nettstedet ditt bør være optimalisert til mobile enheter for Google-søkere og søkeroboter (også kjent som «edderkopper»).

Bruk strukturert data
Strukturert data (schema) kan hjelpe nettstedet ditt med å vise “Rich Snippets”, mer informasjonsrik og medierik data, i søkeresultatene.

Hvis du vil lære mer om optimalisering av innhold for Google søkeoptimalisering, kan du sjekke ut disse veiledningene:

Bygging av linker og rekkevidde
Linkbygging er den vanskeligste (og viktigste) delen av enhver søkeoptimaliserings-strategi. Det enkle faktum er: hvis nettstedet ditt ikke har tilbakekoblinger som peker til seg, kommer den sannsynligvis ikke til å rangere veldig bra. Det er også viktig å markedsføre innholdet ditt innad i eget nettverk og på sosiale medier.

Hvis du vil lære mer om å bygge lenker, kan du sjekke følgende veiledninger:

Google søkeoptimaliserings-verktøy og programvare
Du kan teknisk sett utøve søkeoptimalisering uten et eneste verktøy. Men det gjør Google søkeoptimalisering betydelig vanskeligere.

For å styrke din søkeoptimaliserings-innsats, er det vedlagt en samling av gratis og betalte verktøy for undersøkelse av nøkkelord, programvare for tilbakekoblingsanalyse og mer:

Ta Google søkeoptimalisering til neste nivå
Det er på tide å runde av denne oppstarts-veiledningen for Google søkeoptimalisering med noen avanserte strategier og taktikker som profesjonelle søkeoptimaliserere bruker.

Disse veiledningene hjelper deg med å rangere på «SERPs» (resultatsider for søkemotorer) for konkurransedyktige nøkkelord.

Dean, B. (2021). Veiledningen er hentet fra https://backlinko.com/google-seo-guide