Sandra juni 2, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Vi har som avsluttende eksamen i valgemnet varehandel: Bærekraftig og digital fått i oppgave å lage en nettbutikk som en del av eksamen. Vi skal her lære oss og ta i bruk ulike verktøy og oppsett slik som google analytics, shopify osv. Slik at vi kan ende opp med et produkt slik at vi kan analysere i ettertid.

Oppstartsfasen: 

Vi er to jenter i eksamensgruppen, og det første vi måtte finne ut var om vi skulle lage en nettbutikk som skulle selge noe eller bare lage en demo versjon av en nettbutikk. Etter og ha tenkt mye over hvilken produkt/tjenester vi ønsket og selge i nettbutikken kom vi fram til at vi bare ønsket å lage en demo versjon. Vi begge er svært interessert i interiør og derfor falt valget lett på og lage en nettside som selger interiør veiledning til både privat og bedriftskunder. Dette vil da si boligstyling til private hjem eller innredningshjelp før salg av bolig til bedriftskunder.

Hvordan ideen vår ville ha fungert i praksis:

Kunder kan ta kontakt med oss via nettsiden enten på kontaktskjema, mail eller telefon for å avtale en befaring av oss. Noe vil hjelpe oss å kartlegge hva kunden ønsker å få ut av dette samarbeidet. Når dette er fastsatt setter vi opp et prisforslag som inkluderer alle utgifter slik som styling, møbler, interiør og transport som det måtte medføre. Til slutt blir vi enige om hvilken dag vi skal komme tilbake og style hjemmet.

Oppsettet av nettbutikken:

Når vi hadde bestemt oss for konseptet til nettbutikken valgte vi å opprette en nettside i shopify som heter sa-interior.com som baserer seg på den første bokstaven i navnet vårt. Etter dette prøvde vi oss mye fram på hvilket tema som vi ønsket til nettbutikken vår. Etter vi ble kjent med shopify kunne vi prøve oss fram med tekst, bilder og hvor vi ville det skulle bli plassert. Vi benyttet oss av nettsiden unsplash.com for å hente inn bilder som passet på siden vår.

Vi opprettet ulike faner i hovedmenyen som inkluderte:

  • Hjem
  • Tjenester
  • Galleri
  • Om oss
  • Kontakt oss. 

Videre måtte vi finne ut hvordan vi koblet ulike produkter til de forskjellige menyvalgene, finne bilder og skrive tekst. Vi opprettet også en egen side hvor kunder kan registrere sin e-postadresse hos oss for å motta nyhetsbrev og oppdateringer. Vi holder nå på å koble til de ulike produktene til en betalingstjeneste for å ferdigstille nettbutikken slik at den ser ut som en fullt fungerende nettbutikk.

Vi har måtte prøve oss mye frem i denne prosessen for å lage en nettbutikk. Vi har både hatt utfordringer og fått lært mye nytt når det kommer til å opprette en nettbutikk. Det gjenstår fortsatt en del jobb igjen å gjøre på nettbutikken, men det blir spennede og å se det ferdige resultatet.