kristianeaustad april 5, 2018

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Vi har fått utlevert gruppeeksamen der oppgaven er å opprette nettbutikk. Dette er noe ingen av oss har prøvd tidligere og som vi opplever som en veldig spennende oppgave. Vi har valgt at nettbutikken våres skal være fiktiv. Vi har opprettet en skobutikk på nett med stort fokus på skopleie. Vi valgte dette fordi vi mener at det mangler på nett. Det finnes flere nettbutikker som selger andre varer inkludert sko, men veldig få som kun selger sko. I forbindelse med dette er det en del avgjørelser som må tas; Skal vi selge kun i Norge eller til andre land også? Hvilke produkter skal vi selge? Hvilke merker skal vi selge? Hvilke e-handelsplattform skal vi bruke? 

Vi har valgt å bruke kjedevarer fra en skokjede i Norge som ligger i en middels prisklasse, siden vi ikke har noen produkter selv å selge. Vi har fått tillatelse av de til å bruke deres bilder i den fiktive nettbutikken vår. De varene har en mye lavere innkjøpspris i forhold til de kjente merkene. Dette er noe som passer veldig godt for målgruppen vi har valgt å rette oss mot. På grunn av dette har vi også valgt dropshipping. Siden det ikke er sikkert hvor mye vi vil selge i startfasen. Dette gjør at vi ikke tar inn for mye varer som ikke blir solgt og det slipper å ta opp eventuelt lagerplass.

Shopify til å opprette nettbutikk

Vi har valgt å bruke Shopify for å sette opp nettbutikken vår. Siden det virket mer brukervennlig og var den eneste vi hadde kjennskap til fra før. Vi har opprettet nettbutikken, valgt design og lagt inn en del bilder. Vi har også lagt inn en del kategorier, produkter og andre sider. Vi ville ha designet på nettbutikken ganske rent og brukervennlig, noe vi føler at vi er på god vei til å oppfylle. Vi mangler å finjustere litt på bilder og lignende for å få siden akkurat som vi vil. Vi må også legge inn enda litt flere produkter og informasjonssider på nettbutikken, slik at den ser litt mer fylt opp ut. I tillegg til at underkategoriene må ryddes opp i. 

Jeg opplever Shopify som veldig enkelt og lett å lære. I tillegg finnes det mye hjelp i tutorials på Youtube blant annet. Vi valgte å bruke et gratis design fra Shopify, deretter justere det etter hvordan vi vil ha det. Det å legge inn produkter var også veldig lett å gjøre, men tar litt ekstra tid ettersom at vi må legge inn størrelser og bilder.

Dette er hvordan nettbutikken ser ut akkurat nå, den er ikke ferdig men vi har kommet godt i gang.

Dette er forsiden vår, som vi vil ha nyheter/kampanjer på forsiden som et slideshow

  

Litt lenger ned på siden kan kunden velge hovedkategoriene: dame, herre og barn.

Enda et slideshow med en kampanje som er aktuell nå

 

Her må vi justere litt på underkategoriene, slik at det blir mer oversiktlig inne på de forskjellige kategoriene.

Jeg vil fortsette med oppdateringer fra nettbutikken og håper dere vil følge denne prosessen videre!

Normal
0

21

false
false
false

NO-BOK
X-NONE
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:»Vanlig tabell»;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:»»;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:12.0pt;
font-family:»Calibri»,sans-serif;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:»Times New Roman»;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;
mso-fareast-language:EN-US;}

 

The post Vi har opprettet nettbutikk appeared first on .