maby002 juni 17, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Digital strategi handler i stor grad om hva du skal gjøre og
hvilke kanaler du ønsker å gjennomføre dine aktiviteter igjennom. Vi kan se at
det stadig skjer endringer og utviklinger i det digitale, og derfor er det svært
nødvendig å være fleksibel og villig til å foreta raske endringer og avgjørelser.
Forskjellen på  tradisjonell
markedsføring og digital markedsføring er at du kan nå ut til akkurat de du
ønsker og som kan bety noe for deg og din bedrift. Den digitale verdenen og artificial
intelligence (AI) gjør at segmenteringer og det å kunne rette seg mer direkte
mot kunder blir lettere. På den måten vil digital strategi kunne gi
konkurransefortrinn.

Eksempelvis I digital markedsføring trenger ikke Nils og Petter å se annonsen din om sminker. Du kan betale for at det er Line og Mari som ser akkurat denne annonsen. Her kan du også måle effekten av annonsen, og gjenta den hvis den har gitt godt resultat, men som ikke har handler enda.

digital strategy
Hente fra:
https://www.topdraw.com/blog/what-is-a-digital-strategy-is-it-something-i-need/
Tenk digital’s
7 tips

For å på en bedre måte forklare viktigheten av digital strategi ønsker jeg å gå igjennom Tenk digital’s 7 tips man kan bruke i din digitale strategi. Dette er viktige trinn som skal kunne hjelpe deg til en god digital strategi:

 • Gjør jobben enklere med planleggingsverktøy
  • Vite hva du ønsker å bruke av kanaler og lære deg de godt. Samle alt på et sted, slik at du får en god og bredere oversikt over dine kanaler. Dette vil gjøre nytte.
 • Start å snakke når målgruppen din er klar for å lytte
  • Vit når det er lønnsomt å anvende dine kanaler, slik at du når ut til de du ønsker å nå. På den måten får du de til å lytte. Men husk at du må så klart også ha noe som engasjerer av produkt eller tjenester på forhånd.
 • Bruk relevante bilder på annonsene dine.
  • Bildene burde står i stil med det du ønsker å formidle. Bilder viser seg i undersøkelser å ha en stor innvirkning på om brukere faktisk velger å se nærmere på akkurat din annonse. Dette er gode grunner til å ha bilder/det visuelle i fokus i en markedsføringsstrategi.
 • Benytt deg av epostmarkedsføring
  • Gjennom dette kan du utvikle en lojal og stor følger skare. Sørg for å engasjere, ta vare på og motivere kundene dine. Eksempler på dette er å kjøre kampanjer og sørge for ekstra goder. Husk at det skal lønne seg å bli abonnent hos akkurat deg.
 • Hold deg oppdatert på teknologifronten
  • Sørg for å holde deg oppdatert på de nyeste trender og teknologi. Sosiale medier utvikler seg, oppdaterer seg og kommer med noe nytt hele tiden. Vær «up to date»,slik at du er der når din målgruppe er trenger det.
 • En god nettside
  • God nettside gjøre alt enklere for deg! Her får du nye kunder, opplyser kunder og sørger for at du gir dem det de trenger. Nettsiden er det kjæreste du har i digital markedsførings strategi, bruk den for alt den er verdt.
 • La kunden finne frem til deg
  • Alle google alt alltid. Du trenger derfor å sørge for at du blir funnet først. Søkemotoroptimalisering (SEO) handler om å få brukeren til å finne frem til akkurat din nettside først, som er viktig i en digital markedsførings strategi.

Med en digital strategi er det viktig med en forståelse og et fokus på hva man ønsker å oppnå av resultater. Dette gjør det lettere å se mot et mål, analysere underveis og sørge for en god utvikling. Dette vil gjøre digital strategi kostnadseffektiv for din bedrift.

Kilder:

https://tenkdigitalt.no/blog/digital-markedsforingstrategi/?fbclid=IwAR3j3uybJGfo8LHiLuAdReveTJ5waXTDXzVxsva4gt3H_ojob4wgb2fBlB0-