Anneline Dahl Nielsen april 26, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Tross koronatiden forsetter undervisningen over digitale kanaler, fortrinnsvis Zoom. Vi er godt i gang med tredje modul i digital markedsføring. Modulen tar for seg e-varehandel, med Karl Philip Lund. Temaene vi ble introdusert for var blant annet OKR, personlig merkevarebygging og hvordan vi setter opp nettbutikk. I dette innlegget vil jeg fokusere på viktigheten av personlig merkevarebygging – hvordan du skiller deg ut fra andre konkurrenter over f.eks LinkedIn.

Bilde hentet fra Unsplash.com

I forelesningen denne uken hadde vi besøk av Julie Foss, Operativ Markedsassistent hos Inevo. Hun kom med flere tips og triks for hvordan vi kan oppnå en velfungerende og attraktiv profil på f.eks LinkedIn. Videre forklarte Foss flere interessante punkter om hvordan man stadig kan utvikle og forbedre profilene sine. For en student er det ekstra viktig å ha en ryddig, informativ og forlokkende digital fremvisning av sine erfaringer og hvem man er. Hvordan du bygger opp din kjernekompetanse og deg selv er det sikreste konkurransefortrinnet man har.

Tips og triks

 1. Tørr å være frempå: Søk rundt og ta kontakt med firmaer og personer du ønsker å jobbe for.
 2. Vær aktiv i forelesning: Mange forelesere er fra bransjen og å skille seg ut fra mengden blir sett på som et positivt personlighetstrekk.
 3. Lag en top notch LinkedInprofil: Dette er et punkt som foreleserne oppfordret oss sterkt til helt fra starten av kurset. Å bygge opp vårt eget digitale image over tid er verdifullt og vil til slutt gi deg en profil i toppklassen. Da er det lettere å bli lagt merke til i flere nettverk.
 4. Ikke undervurder deg selv: Det er mange ulike aldersgrupper på trinnet og mange kan kjenne på en usikkerhet rundt hva de har å tilby. Er jeg god nok? Ja, det er jeg så absolutt!
 5. Få frem motivasjonen din: Dette punktet er viktigere enn noen gang når vi ikke har mulighet å gå på fysiske forelesninger. Research nye temaer, vær nysgjerrig og still spørsmål. Vis engasjement og at du er inspirert til å jobbe hardt for å oppnå dine ønsker og drømmer.

Men hva kjennetegner en god Linkedin profil? Julie fremstiller det slik:

 1. Førsteinntrykk: Få tydlige frem hvem er du, hva du gjør nå og hva du kan tilby.
 2.  Profilbilde: Sørg for å ha et profesjonelt bilde av deg. Det er viktig at det er du som er i fokus. Om du ikke har et profesjonelt bilde liggende spør enn venn eller noen i familien om de kan ta et for deg.
 3. Kontaktinformasjon: Drømmejobben kan ikke kontakte deg om du ikke legger ut hvor de kan nå deg. Hold alltid informasjonen oppdatert.
 4. Sammendrag: Skriv et godt og utfyllende sammendrag, dette er din mulighet til å vise fram din kompetanse og kunnskap. Du kan si noe om et spesifikt emne du er eksepsjonelt god på, hvilke erfaringer du har og hva som motiverer deg. Her er det ikke farlig om man skryter litt!
 5. Arbeidserfaring og utdanning: Husk å holde profilen din oppdatert med all erfaring du har tilegnet deg. Både utdanning og jobberfaringer. Ingen erfaringer er for dårlig for LinkedIn. Det er bedre at det står noe enn ingenting.
 6. Ferdigheter: Har du tatt sertifiseringer? Hva er dine nøkkelkvaliteter? Legg dem inn! Det er viktig å få fram hva man kan, og de unike ferdighetene man har. Her kan man trekke fram nøkkel egenskaper, vise fram lisenser og sertifiseringer. Med dette kan man vise tydelig hva man er god på og hva man kan tilby en arbeidsgiver.
 7. Anbefalering: Få anbefalinger fra tidligere kolleger, medstudenter og forelesere for å fremheve hva andre synes du er flink på. Dette er verdifulle referanser for fremtidig arbeidsgiver.
 8. Interesse og aktivitet: Meld deg inn i grupper og kom i kontakt med mennesker med samme interesser.
Bilde hentet fra Unsplash.com

Hvorfor er det så viktig med personlig merkevarebygging?

Det handler om å vise et engasjement og om å tørre å skille seg fra mengden. Det er mange mennesker om jobbene, og det vil nok ikke minske med det første. Å gjøre seg selv synlig for mulige fremtidige arbeidsgivere kan for mange, meg selv inkludert, være skummelt. Komfortsonen blir utfordret, noe vi blant annet ble fortalt å begynne med allerede fra første skoledag. Men det er noe spesielt når man først har tatt et steg ut av komfortsonen, da er som regel neste steg ikke langt bak. Det er så viktig å tørre! Ta guts, hopp i det – for hvis ikke, blir den stillingen tatt av han som turte. Digital markedsføring og personlig merkevarebygging er ikke bare skjermtid og sosiale medier, men å knytte nettverk og utvikle sine ferdigheter samt tilegne seg fler.

Ved å produsere og publisere knytter man kontakt med mennesker du kanskje ellers aldri ville ha møtt. Personlig synes jeg det å starte blogg, utfordre komfortsonen min og det å tørre har vært noe av det mest spennende i dette fordypningsemnet. Foreleserne har vært ekstremt flinke til å pushe og engasjere oss til å åpne øynene og være mer «hands-on». Etter første forelesning er jeg blitt enda mer inspirert og motivert til å lære mer, tørre mer og forhåpentligvis produsere samt publisere mer.