philipj januar 13, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Vi har alle hørt om VR (Virtual reality) og AR (Augmented reality), og kanskje fundert over hvilken påvirkning denne teknologien vil ha på vårt samfunn i senere tid. Vi kan allerede se at VR-teknologien fører til tømte butikkhyller når vi snakker om den spillrelaterte siden, men hvilke løsninger på dagens problemer kan VR brukes til?

I dagens forelesningen snakket vi litt om VR og utviklingen av denne teknologien til bruk ved markedsføring. Hvordan skal dette gjennomføres? Hvilke industrier kan bruke dette? og hvilke industrier vil disrupteres av denne teknologien?

Et eksempel på en bedrift som har tatt i bruk denne teknologien som en del av kjøpsopplevelsen, er IKEA. IKEA har fatt innført et VR showroom, som skal gi kunden en mer fullstendig kjøpsopplevelse. I dette showrommet vil kunden ta på seg VR brillene og ha en 3D animasjon av produktet de ønsker å se, i et komplett rom. Jeg antar at tanken bak denne løsningen er at kunden lettere skal kunne visualisere produktene de er ute etter. Hvilke andre industrier kan VR påvirke?

Jeg tok litt research etter forelesningen for å finne ut mer om dette temaet og kom frem til en artikkel som beskriver 8 industrier, VR disrupterer. En av industriene nevnt i artikkelen er Zoo (dyrehager). Tanken bak dette er å kunne visualisere dyreliv på nært hold uten at dyr må holdes i fangenskap, men også å se dyr i sine naturlige habitat der atferden kan skilles fra den i dyrehager.

Vi har også industrier som eiendom, mote, medisin og selvfølgelig spill og underholdning, som nok er den industrien folk flest assosierer med VR.

Med tanke på at VR i bunn og grunn er en relativt ny teknologi, og at den er såpass avansert som den er idag, er mulighetene uendelige. Vi kan bare slå oss fast på VR vil bidra til innovative løsninger på dagens mange problemer.

Til neste gang!

https://www.entrepreneur.com/article/297495?fbclid=IwAR0sCGcHct27Cl-0RWTQ_t0IIcIu4Ob3IvpsG47FtrzcdFHipWCF0Q5ujls